Direktlänk till inlägg 27 augusti 2007

första veckan avklarad

Av Filip - 27 augusti 2007 08:13

och den slutade på 153km, så jag höll mig till planen. Har nu lite småont i ben och fötter men känner mig ändå förvånansvärt stark. Torsdagen och fredagen var klart tyngst men tack och lov blev jag bjuden på bröllopsfest på lördagen och kunde äta ikapp på linssallad, bulgur, vin och en och annan drink. Igår blev det ett juste fartlekspass med 3+3+2+1 min VO2-intervaller. En kontrollmätt km gick på 3.13min vilket kändes kontrollerat men jag saknar all form av löpteknik i de hastigheterna.


Många frågar sig vad meningen är med att träna distanspass på 2-3h i lugnt tempo är när man under tävling på 800 håller nära maxfart i knappt 2 minuter. Är det inte så att man blir bra på det man tränar på? Ger inte lång, lugn distans långa lugna löpare? Jo förvisso, men träningen nu handlar mest om att bygga upp en styrka och uthållighet som gör att man tillgodogör sig den hårda anaeroba träningen längre fram. 800m på 1.59 motsvarar 10000m på ca 32.30min, saknar man den uthålligheten måste detta kompenseras med mer snabbhet. Uthållighet är ofta något som är mycket lättare att förbättra under lång tid än snabbhet.


Min plan för kommande vecka är att göra en hel del bra träning tidigt i veckan och fortsätta bygga upp det aeroba systemet. Framåt slutet på veckan blir det lugnare träning och på söndag tävlar jag i multisportloppet Ö till Ö. Tävlingen går ut på att ta sig snabbast från Utö till Sandhamn genom simning och löpning. Totalt 10km simning och 50km löpning! Man tävlar i par och min följeslagare på söndag är min polare Roger som simmat 100 och 200 frisim på SM-nivå fram till 2006. Lite oroväckande att han bara tränat löpning 2 ggr i sommar dock...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se