Direktlänk till inlägg 23 september 2007

Hard times come easy

Av Filip - 23 september 2007 09:18

Mina vader har balanserat på gräsen till sammanbrott i veckan. Jag utmanade ödet och unnade mig en vilodag i måndags, vilket jag inte skulle gjort. Det är något skumt som händer om man har pressat på bra med träningen och sen chockar kroppen med en vilodag. Kan det vara så att man rubbar balansen i muskeln genom att fylla på med för mycket glykogen eller något? Hade precis samma problem inför Växjö marathon förra året; jag hade tränat bra under en lång period utan större på problem, när jag sen lättade på träningen och började kolhydratladda fick jag nån låsning i vaderna som satt i i 2 dagar innan  loppet och gjorde att jag fick kliva av efter dryga 32km.


Nåja, 3 korta kvalitépass har det blivit; I tisdags ett Kosmintest 2x1min typ max med 3 min vila; kom 752m vilket enl min lilla tabell motsvarar 2.07,9 på 800m. Det sjuka var hur svårt tempot kändes, det gick inte att springa sig trött liksom. I fredags 10x100m 1min vila i 800-fart (14.5sek) som kändes någorlunda och igår ett kort tempopass; 6km tröskel och en 1500ing på 4.46


Gårdagskvällen tillbringades på en fest med 40 "vuxna" + 15 barn i en lägenhet. Detta kan mycket väl liknas vid en inkuberingskammare för bakterietillväxt; snoriga, hostiga ungar som pillade med sina klibbiga fingrar på allt som fanns i bufféväg. Fick kompensera detta genom att hålla promillehalten på en realtivt hög och för bakterier/virus icke helt gynnsam nivå.

Idag blir det lägenhetsvisning och långpass!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Vandraren

23 september 2007 11:07

Liknande förutsättningar för bakteritillväxt går att finna i ett fyrmannatält på fjället. Optimal gödning för den efterföljande sjukdomseffekten är dagslånga vandringar med x antal kilos övervikt. Tur att du hade tillräckligt med alkohol till bacillerna. I tältet fanns bara några ml whiskey och det var tydligen för lite....

 
Ingen bild

Andreas

24 september 2007 10:33

Vilodagar är alltid oroande. Kanske är det en mental låsning i vaden. Undrar om det finns nån bra vadpsykolog som är erfaren på att behandla vilorelaterad stress...

 
Camilla

Camilla

24 september 2007 22:33

Hej!
Vet inte hur jag kom hit men är du den Philip som gjorde Kalmar IM i somras och som jag med nöd och näppe lyckades slå? Kul att följa din träning i varje fall :-)!

http://camillalindholm.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Filip

25 september 2007 14:26

Visst är det jag! Ja, det fanns inte mycket kraft att svara när du susade om sista kilometern i Kalmar. Grattis till SM-guldet! Coolt att du också bloggar men varför håller du så låg profil? Dax för en www.camilla.se, sponsorer och fulltidsatsning snart? Du är ju definitivt bra nog...

 
Camilla

Camilla

26 september 2007 07:26

Tack - det var långt ifrån ett optimalt lopp och "susade" förbi är väl en smärre överdrift (krampande och haltande torde vara närmre sanningen) men tack i alla fall. Tyvärr anser förbundet att jag är alldeles för dålig och för gammal, vilket lite har färgat min bild av mig själv (men jag tror ju ändå jag har potential). Det är svårt med sponsorer men jag försöker lite och hemsida är faktisk på gång. Men fulltidssatsning kan det nog alrig bli!

http://camillalindholm.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se