Direktlänk till inlägg 27 september 2007

Heartbreak Hill

Av Filip - 27 september 2007 12:27

En genetisk defekt som jag har är att jag lägger på mig förvånansvärt mycket vikt om jag kör styrketräning med vikter. Det paradoxala med medeldistanslöpning är att man behöver vara både realtivt stark muskulärt och relativt lätt.


För att råda bot på detta kommer jag inte köra någon styrka på gym utan istället göra ett litet experiment med backträning. Hittade en fin slingrande stig uppför baksidan av Hammarbybacken, totallängden är ca 1150m och den är omväxlande ganska brant men har ett par flacka parti. Passet jag kör där ser ut så här: 10 jämfota upphopp på stället, 250m studslöpning, 20 höga knäuppdragningar, 320m sprint nära max (nästan flackt parti), 150m hälkick, 430m vanlig backlöpning (här är det ganska brant), 10 jämfota upphopp. Denna runda tar ca 6min, sen är det bara att jogga ner och upprepa.


Har testat ett par sådana pass nu, det blir så sjukt jobbigt så man knappt kan fatta det. Dom sista 10 upphoppen lättar jag knappt från marken. Känslan är som en blandning av hårda 1000m-intervaller och djupa knäböj...

Jag tror effekten av denna typ av styrkeuthållighet gör att man kan hålla ihop bättre i loppens slutskede och inte tappar alltför mycket fart när syran kommer smygande.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Annika

27 september 2007 14:19

Hej Fillefjonk! Nu har jag varit duktig och tackat nä till tjejkvällen på fredag så nu SKA jag klara 2.30 på Lidingöloppet! Ska inte tränaren komma och ropa mellantider och sånt?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se