Direktlänk till inlägg 28 september 2007

Metamorfos

Av Filip - 28 september 2007 12:34

De senaste 4 åren har ett fokus för träningen varit att höja den aeroba kapaciteten i mina snabba muskelfibrer. Knepen för att tvinga IIx-fibrerna att utföra uthållighetsarbete har varit många och finurliga; långpass innan frukost, löppass i "kenyanstyle", tröskelträning direkt innan långpass, bara fett och protein på s.k bonkpass, ingen mat alls på 36timmars multisportpass mm mm. Det känns som kroppen äntligen accepterat  denna idioti och jag börjar sakta få en muskulatur som är bättre anpassad för långkörning i nära 10h.


Därför har jag känt ett visst motstånd när jag nu börjat blåsa av 100ingar med 5 min vila och kör flygande 30 i maxfart etc. Ungefär som en trögfattad hund som väldigt sakta och efter mycket tjat lärt sig sitta och ligga på kommando men nu blir bestraffad medelst käpp när han äntligen lyder!

Ändå känner jag att jag har en annan hårdheten i kroppen nu än när jag var fjunig tonåring och återhämtningen går betydligt snabbare mellan passen. Igår lyckades jag lägga i 3ans växel på träningen; 13.0 på en hundring med stillastående start! Nu gäller det bara att hitta 4an och 5an också.


Man kanske skulle införskaffa ett "elektriskt halsband" som man programmerade så man fick en saftig stöt om man inte klarar varvtiderna på intervallerna?

 
ANNONS
 
Ingen bild

"är ju inte i Tyson Gay precis"

28 september 2007 13:29

Säg till om du behöver försökspersoner i testerna av det förprogrammerade elektriska halsbandet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se