Direktlänk till inlägg 12 oktober 2007

Smells like children

Av Filip - 12 oktober 2007 17:29

Jag hade hoppats på en rejäl indiansommar i klimatförändringarnas tecken men istället var det snöblandat regn som överraskade på träningen idag.


Måste erkänna att förkylningen har kopplat ett grepp och leder just nu med 2 raka set men jag hoppas att jag snart kan vända på läget. Idag  blev det lite intervallek på Zinkensdamm: 3x800m, 3 min vila (2.36-2.36-2.35) dvs mystempo och sen 10x100m, 45 sek vila, snitt 14.8sek dvs 800-tempo. Är ganska säker på att virus är som folk är mest och ogillar intervaller och lämnar denna kroppen för att leta upp någon mer gynnsam värd, tex ett dagisbarn.


På tal om dagisbarn så är jag ganska säker på att detta dvärgsläkte är kitteln till alla sjukdomar som härjar vintertid. Min flickvän kan intyga att detta stämmer då hon vikarierat som dagisfröken och kan vittna om barn som varit värdar till minst 3 olika virus simultant. Detta i kombination med att barn verkar vara genetiskt predisponerade till att alltid vilja kramas, bli lyfta och nysa folk rakt i ansiktet. Virusen utsåg nog tidigt i mäsklighetens historia just barn till hubben för all smittspridning.


Idag var det ett barn som höll till på bortre långsidan när jag körde intervaller. Pappan hade (smart nog) tagit ut rejält säkerhetsavstånd och satt uppe på läktaren och rökte. Barnet sprang med sina små tomtesteg på bana 3 och det kändes ganska säkert att springa förbi på innerbanan. Jag var nog bara 5 meter bakom när dvärgen ifråga hörde mina steg och väjde givetvis MOT ljudkällan. Jag fick tvärbromsa och tappade rytmen fullständigt. Nästa varv sprang dvärgen på bana 2 och jag går då ut i bana 4-5 för att verkligen ha marginal. Vad händer då? Jo, samma felbeteende upprepar sig: den väjer MOT ljudkällan (mig) igen! Evolutionärt sett har jag svårt att se hur barn klarat sig över huvudtaget. Tänk er ett barn på afrikas slätter 2000 år före kristus: "Hmm, vad är det för muller? Aha ljudet av en skenande hjord med gnuer, jag sticker dit!". Kanske var det så att gnuerna smittades av något virus från barnet och stupade som furor så fort de kom inom en radie av 25 meter? Ja, så måste det ha varit.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se