Direktlänk till inlägg 29 januari 2008

Om att lyssna på kroppen

Av Filip - 29 januari 2008 08:01

Det känns som jag nämnt detta förrut men det kan vara värt att upprepa. Den vanligaste klyschan man hör i träningskrestar är att man ska "lyssna på kroppen" och det må vara sant, frågan är bara vad det är man lyssnar på egentligen?  Hade jag lyssnat på min "kropp" så skulle det absolut inte blivit någon träning igår. Snarare ville kroppen att jag skulle öppna en trekommafemma, poppa lite popcorn och slå mig ner i soffan. Jag hade ju varit uppe sen fem i morse och det är ju så himla viktigt att man inte sliter ut sig. Träning bryter ner, vila bygger upp, eller hur?


Tur att jag inte lyssnade på skitsnacket som min kropp försökte förmedla för jag tog mig ut på en löprunda med pannlampan i skogen och gjorde mitt kanske skönaste distanspass på ett halvår. Puls runt 125-130 och kilometrarna rullade iväg på strax under 4 minuter i snitt. Och det kändes riktigt fint efteråt! Ha!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hans-Åke

29 januari 2008 21:53

Ja, ja. Vi får väl se om kroppen försökte sända några signaler av betydelse för medeldistanssäsongen. Hittiills verkar ju vaderna varna för vad som kan hända om du försöker ta dig ner på tider runt 2 min...

 
Sandra

Sandra

6 februari 2008 11:03

Jag tror att det är viktigt att lyssna på kroppen om man är öm i muskler osv. Att man vill ligga i soffan en kväll är nog bara en dålig ursäkt :) Lät som om du hade en härlig tur ute.

http://madames.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se