Alla inlägg under januari 2008

Av Filip - 12 januari 2008 14:49

Imorgon är det dax igen. 800m i Sätrahallen med alla möjligheter i världen att sätta nytt säsongsbästa. Det enda som stör lite är att benen kändes som ett par grovt tillyxade vedträn när jag var ute och joggade imorse.


I övrigt var det nog det pissigaste vädret jag någonsin sett imorse. Typ 3 grader varmt, tjock, avgasblandad dimma i luften och vattnet som flöt på vägen var som en enda grå sörja. Minnet går direkt till när jag bodde i Australien och jag kunde morgonjogga barfota på stranden precis utanför huset där jag bodde. Ett par mil vit, hårdpackade strand vid Indiska Oceanen, 25 grader varmt och nära folktomt. Om det inte vore för att Sverige har en sån underbar regering, fullständigt jämlika lönevillkor, inga klasskillnader, knappt några skatter, billiga restauranger, öppna, glada människor och en kollektiv trafik som alltid flyter fantastiskt bra och helt utan trängsel så skulle jag flytta direkt.

ANNONS
Av Filip - 9 januari 2008 21:55

Det blev en triathlondag till idag: 1h simning + 1h aerob tröskel på hojjen och på kvällen löpning; 4x5min minuströskel och några sprint i backe. Jobbigt och lite ömma ben från igår. Positivt att träningsmotivationen är på topp, framförallt simning och cykel känns roligt. Jag riktigt längtar efter att få börja med triathlonträning på allvar igen och framförallt att få tävla. Triathlon är världens roligaste sport!


Avslutar med några finfina bilder från i somras. Den ena är från min Tour de Suede när jag simmade någonstans på västkusten, den andra från säsongsavslutningen djurgårdens sprinttriathlon. Jag ser rätt glad ut men märk väl att min tjej har hängt sin handväska på tempostyret, försökte retuschera denna pinsamma miss men det blev inte så bra...

ANNONS
Av Filip - 8 januari 2008 20:55

men utan spya. 4x400m med 4min vila var upplägget. Grundtanken var att vi skulle spy någon gång mellan den 3de eller 4de intervallen men spyan uteblev som sagt. Känslan var att det var lite svårt att tokpressa, det blev bara segare och segare utan att hammarn kom på något drastiskt sätt. 58.9-60.8-63-64.2 blev tiderna. Detta följdes av 5x100m och 10 minuter medicinbollskastande på varandra. Jag får fortsätta att söka med lykta och stötkäpp efter den 4de växeln.


 Fick några fina videosnuttar från passet som jag tänkt lägga ut på Youtube, man ser tydligt att jag "glädjetrycker" på klockan och att Olof ser gråtmild ut efter 3de 400ingen. Fortsättning följer.

Av Filip - 7 januari 2008 21:21

Inga direkta känningar i benen från loppet igår. Måste bero på att jag var duktig och joggade 9km på kvällen när jag kom hem.  Däremot kom ABC-hostan lika säkert som amen i kyrkan.


Idag 1 timme simning innan frukost, 1h cykel på eftermiddagen och 14km distanslöpning alldeles nyssens. Filip blir alltid lika mjuk och foglig lagom till kvällsmaten när han kört trippelpass.


Imorgon spyträning på Bosön!

Av Filip - 6 januari 2008 19:33

...alla ni som röstade på att jag skulle bli sjuk, skadad eller göra 2.08 eller sämre: ta er i brasan!

Av Filip - 6 januari 2008 19:15

"A part of growing up is quitting your excuses"

brukar man säga på det engelska språket. Så jag skippar ursäkterna idag och går rakt på mellantiderna: 29-32-32-34= 2.07.20


Jäklar vad kul det var att maxa en 800ing! Det var alldeles för länge sen sist.  Många grejor hade jag glömt under de år som gått men nu vet jag vad som gäller framöver. Skillnaden på långdistanstriathlon och 800 är enorm, går knappt jämföra de grenarna med varandra. Jo, båda gör jäkligt ont men på helt olika sätt.

 Södergård Den Yngre In Trainers var också med och flåsade mig i nacken i 750meter, sen flåsade han sidan om mig, och sista 20m flåsade han en liten bit framför mig. 2-1 till mig i inbördes möten och jag kommer sälja mig sjukt dyrt i Sätrahallen nästa helg, oavsett om han kör i spikes eller ej :-) Det kommer krävas 2.04 eller bättre för att kvittera, var så säkra!


Kommer nu börja med riktig 800-träning med svinhårda 400ingar, 300ingar, 200ingar, testlopp, you name it. Dax att komma i riktig tävlingsform alltså.

Av Filip - 3 januari 2008 11:42

Nu har jag varit duktig och kört lång och hård distans på min MTB. Vädret var typiskt Gorkha-väder med snö i luften och genomskinligt slask på vägen. Lite lagom ljummet att detta slask kastas upp på ryggen av bakhjulet och rinner ner innanför kläderna...

Fick några FETA alpinisthandskar i julklapp av min flickvän och händerna var nog den enda kroppsdel jag inte frös om. En av världens stora olösta gåtor är hur man håller sig varm om fötterna när man cyklar på vintern. Nobelpris väntar den som löser detta mysterium som orsakar så många så mycket lidande.


Igår staminapass på Bosön. I egen majestät blev det 3x800m, 4 min vila  (2.24, 2.23, ?.??) och 4x200 racepace 3min vila (30.2, 29.6, 28.9, 28.5) Hade egentligen bara velat gå hem och lägga mig då benen var stela och kroppen trött efter morgonens simning men det gick att ta sig genom passet. Gubbtendensen fortsatte och varje intervall kändes lättare och lättare. Nu blir det distans resten av veckan för att fräscha upp mig inför söndagen.


Av Filip - 2 januari 2008 10:59

Jag har varit lite dålig på att summera min träning på sistone, det brukar vara så när man inte har så mycket att skryta över. Förra veckan blev ändå ok; 92km löpning, 3 kvalitépass (5x1000, 5x600 samt sprintpasset), ett simpass och två styrkepass.


Året 2007 samlade jag ihop 587 träningstimmar (effektiv tid såklart)  vilket många triathleter bara skulle skratta åt. Snittet för en vanlig amatör som kört på hawaii är 880h läste jag, proffsen ligger på 960h. Däremot har jag en känsla av att jag kör aningen hårdare än snittet, relativt sätt, på de flesta träningspass. Nåväl, det finns utrymme för ökning alltså.


På söndag blir det säsongsdebut på 800 för min del. Ska bli riktigt spännande att tävla igen, om jag inte minns fel så var mitt förra 800-lopp år 2000 i Australien vid denna tidpunkten. Nästan 8 år sedan alltså. Det brukar ta en 4-5 lopp innan man har hittat rutinen och stinget på så här korta sträckor, ska jag ha en rimlig chans att fixa sub 2 i vinter bör jag ta mig in på 2.04-2.05 i helgen. Sen är det tävlingar 3 helger i rad därefter. Förhoppningsvis kan jag plocka några sekunder för varje tävling i vinter.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se