Direktlänk till inlägg 13 februari 2008

vårens begivenheter

Av Filip - 13 februari 2008 13:51

Börjar nu återhämta mig från flytten så smått. Träningen blir nu mer och mer triathloninriktad men jag försöker köra ett par riktiga löppass i veckan. Eller försöker och försöker, formen är så god den någonsin kan vara. I helgen är det tydligen en tävling på Bosön men den ligger mitt i det fina träningsblock jag är uppe i just nu. Gudarna vet om jag springer där. Cykel+simning+löpning i stora kvantiteter kan få mig riktigt trött och mör i hela kroppen på ett sätt som enbart löpträning inte kommer i närheten av. En liten sideffekt av denna trötthet är att tävlingsinstinkt och allmän vigör ligger lite lågt just nu.


Körde ett litet testlopp på 1200m utomhus alldeles nyss: 3.19.6 blev tiden. Passerade 800 på 2.10.något sen blev jag trött och flåsig men tog mig runt sista 400 på 69. Kan jag hålla det tempot i 1500 skulle jag trilla in på 4.09, d.v.s pers.  Ganska sjukt att jag kan passera 800 på en tid som bara är drygt 5 sekunder över säsongsbästat och känna mig så pass pigg... Måste vara den där 17-mila veckan i höstas!


En liten träningsplan har nu vuxit fram för hur jag ska komma i form till Lissabon om 75 dagar, så här ser den ut:

2 långpass löpning/vecka: 1x35km (sista 5km i maratempo), 1x25km Kenyanstyle.

2 intervallpass löpning/vecka: 1 pass VO2-intervaller, 1 pass tröskel.

5 simpass/vecka: Min finfina wake-up lampa gör nu att jag vaknar pigg som en lärka och faktiskt mäktar med flera kilometer simning tidigt som tusan på morgonen.

4 cykelpass/vecka: 1 pass tempokörning (wattbaserat), 1 pass långa trösklar, 1 distanspass 3-4h och 1 långt och hårt pass 5-7h.


På det sättet kör jag på tills jag blir grön i ansiktet, då tar jag det lugnt i några dagar och sen på att igen. Inte rocket science direkt.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Flåsmannen

13 februari 2008 19:02

Fy fän va fegt om du bangar å tävla till helgen om du nu har påstådd toppform. Dina barnbarn kommer inte bry sig om att du gjorde fina tider på träning medan du var i form, de kommer kräva tävlingsresultat. Showdown please...

 
Ingen bild

Björne

14 februari 2008 09:11

Tävla för tusan! Jag vägrar sitta där med dig som 40-åring och höra berättelser om fantastiska träningspass, jag vill ha Lennart Julin-godkända tävlingsresultat. Och ja, de flesta som bettat på vad du ska göra på 800 m har nog överseende med om du gör sub4.10 på 1500 m istället. Kör hårt!

 
Ingen bild

Filip

15 februari 2008 10:32

Flåsis: Lätt att vara kaxig när man drar spons och elitbidrag i två sporter samtidigt...
Björn: Vet inte om Bosö-tävling lever upp till Julin-standard. Mäter nog hellre upp en 800ing bakom Halsjön och låter LK vara hare!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se