Direktlänk till inlägg 13 mars 2008

36 timmars formtopp

Av Filip - 13 mars 2008 12:57

...och räknar fortfarande....

När jag tränar på bra brukar jag vara ojämnheten själv. Min 48 timmarssvacka följdes av ett gäng sjukt bra pass, precis sådär som man skulle vilja känna sig på tävling; lätta ben, bra pannben, allt är kul etc.


Styrkeintervallerna jag kör ibland på hojjen går ut på att leta upp en jobbig backe, lägga i en växel som gör att man kan hålla en kadens på 35-40 med puls på strax under tröskelnivå och sen är det bara att mata på. Ungefär som att gå till gymmet och köra benpress, jobbigt men när man superkompenserat 2-3 dagar senare brukar det kännas lättare att hålla högt tryck när man kör hårt. Avslutade med en kort löprunda i 4.15-tempo för att få in triathlonkänslan.  


Imorse simmade jag ett distanspass med klubben. Vi körde i ett tempo som kändes som det långsammaste man kan simma utan att sjunka, ändå gick hundringarna på 1.30-1.31!? Mycket märklig känsla med tanke på att det där var mitt tävlingstempo på HIM-sträckan förra året. Jag har stora förhoppningar om att jag ska slippa krypa ur vattnet i mitten av packet till sommaren :-)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se