Direktlänk till inlägg 26 mars 2008

Heavy science

Av Filip - 26 mars 2008 14:44

Jag hade tänkt skriva om det makalöst jobbiga träningspasset jag börjat köra som är framtaget av några av landets skarpaste fysiologer men fick precis höra att det är "hemligt" och inte får spridas hur som helst. Preliminära data tyder iaf på en ökning av den oxidativa förmågan i lårmusklerna med 15-20% efter bara tre pass. Hos redan vältränade. Nu känns det som mina lår blivit överkörd av en mindre cirkus. Kanske får jag berätta mer senare.


Skriver om något annat istället:

Det finns historier om idrottare från f.d östblocket som dog av överträning efter att ha kört kopiösa mängder intervaller kombinerat med hög totalvolym. Det började som "vanlig" nedkörning med dåligt immunförsvar, förhöjd puls etc etc. Med ett totalitärt system i ryggen som pushade dessa idrottare att ignorera symptomen och fortsätta träna så utvecklade de snart en oförmåga att reglera blodtrycket och svimmade så fort de försökte ställa sig upp. Eftersom det ansågs dåligt att vila när det inte var OS-år fick dessa idrottare fortsätta att träna men i horisontalläge; simning, vissa styrkeövningar gick ju fortfarande att köra. Till sist dog de alltså. Jag frågade en viss ryss i min närhet om det fanns någon sanning i dessa historier. Svaret var:

-Nej nej nej! Det var bara de svagaste som dog, dom flesta överlevde. Det var bara ett sätt att sålla agnarna från vetet.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Frida

27 mars 2008 13:58

Hm, rysk rocket science alltså, känns ju bra att även jag har fått min beskärda del av detta. Hoppas det ger utslag i benen i eftermiddagens första löpintervallpass på evigheter.. Förresten, Stina tippar - 31,47 - 2,23,11 - 1,30,26 på din kommande halv-IM, kommentarer på det?

 
Ingen bild

Filip

27 mars 2008 16:25

Frida: Oj, det var höga tankar om min säsongsdebut! Nog är formen fin alltid så vi får se! Sub 4.30 vore kul.

 
Ingen bild

Stina

28 mars 2008 08:55

Klart jag tror på dig. Vad jag kunde läsa mig till var banan snabb. Simningen tänkte jag något lågsammare än på träning. Cykel, något snabbare än Kalmar, för att det är halva distansen. Löpning - marginellt snabbare än den träningstävlingen på halv du körde med triathlon väst, för att det är mer seriös tävling här. Så växlar du snabbt kommer du under 4,30.

 
Ingen bild

Filip

28 mars 2008 11:11

Ja, det låter vettigt. Bara att hålla tummarna för att väder och punkteringsgudarna är med mig...

 
Ingen bild

Greven

28 mars 2008 15:28

fan, jag har kommit på att jag blivit allergisk mot öl. Det får bli absinthe igen på er inflyttningsfest med andra ord..

 
Ingen bild

Filip

28 mars 2008 19:56

Greven: Ska du göra ett absinth-barn till denna gången också? :-) Det blev ju inte så dåligt sist!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se