Direktlänk till inlägg 29 mars 2008

Vad hände med sub-2?

Av Filip - 29 mars 2008 08:16

Ja, jag vet. Jag har undvikit ämnet alltför länge nu men eftersom elaka kommentarer trillar in (som snabbt raderas) om vad som hände med sub-2 satsningen så får jag väl nämna något om det:


Jag tänker ge 800 en sista chans nästa helg i Örebro på Marsspelen. Jag hade ett par hejdundrande löppass för snart en månad sen som tydde på att jag skulle fixa sub-2, sen dess har jag mest tränat triathlonträning så just nu har jag ingen aning. Sammanfattar man de lopp och den träning som redan har gjorts kan jag kort säga följande:

  • Jag har definitivt tappat snabbhet de sista 10 åren, den snabbaste 100ingen denna säsongen var en 12.8 tror jag mot en dryg sekund snabbare för 10 år sen. Det är nog här sub-2 faller för min del.
  • Vo2max, trösklar, styrkeuthållighet, snabbhetsuthållighet är mycket bättre nu. Antagligen tack vare att jag fick in en hel del mil under hösten och förvintern.
  • Det var svårt att springa 800 inomhus; taktiklöpning, stängningar, branta kurvor.
  • Det positiva är att det var roligare än jag kunde komma ihåg och det gjorde inte lika ont att pressa max som jag trodde det skulle göra.

Nu när jag ändå börjat rada upp saker i en punktlista kan jag lika gärna fortsätta. Jag går en sån där flummig kurs i självkännedom/utveckling/coaching/vägledning och där fick vi uppgiften att lista 3 punkter vi tyckte om hos oss själva, här är mina (det var inte lätt):

  • Alltid glad
  • Har lätt att tänka annorlunda
  • Slitstark

Den sista punkten var typ nästan bara ur träningssynpunkt men den oroade kursledaren något väldigt "är detta verkligen en positiv egenskap?" och massa följdfrågor: "vem/vad är det som sliter på dig?". Svaret på de frågorna är "ja"  samt "träningen", fast det sa jag inte. Sen var det dax för mina kurskamrater att säga 3 dåliga egenskaper om mig (lämnat som anonyma lappar för att undvika vedergällning):

  • Ibland för tävlingsinriktad/egocentrerad
  • Gör äckligt kaffe
  • Ställer för höga krav

Punkt nr 2 var det helt klart Jocke som skrivit, väldigt oseriöst, bara för att han inte klarar STARKT kaffe utan vill ha änglapiss så man ser botten av koppen. Resten får jag väl köpa då då. Det kostade säkert 20 000 kr att bli skickad på den här kursen och jag kan lätt säga att en pannbenshelg ger MYCKET mer självkännedom/utveckling än en sån här kurs där man bollar klichéer med varann och får kritik/beröm av folk man knappt känner. Just det.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Andreas

29 mars 2008 09:26

Du kanske skulle börja erbjuda pannbenshelger då för 20 000 kr per huvud till rika företagsledare? ;-)

 
Ingen bild

Filip

29 mars 2008 11:47

Andreas: Jag har allvarligt funderat på det, tror t.o.m att konceptet skulle gå hem. Har man aldrig väggat har man aldrig levat!

 
Ingen bild

Tomten

29 mars 2008 17:11

När kommer tränaren själv ner till småland och har pannbenshelg med Vetlanda FK? Vi ligger back på kondisfronten kan jag lova!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se