Direktlänk till inlägg 20 april 2008

Bara toppningen kvar

Av Filip - 20 april 2008 20:33

Sådär, då var jag klar med den sista hårda träningsperioden. Jag hade trott att jag skulle vara så nertränad att all träning skulle kännas och fungera skitdåligt de sista dagarna men det varit precis tvärtom. Visserligen är jag sjukt trött och sliten i benen nu men alldeles precis gled jag runt tempobanan på 34.20 (årsbästa) med 137 i snittpuls och ganska låg ansträngningsgrad också. Dessutom på allvädersdäck och en del vind. För två veckor sen gjorde jag ett varv på 34.26 med 156 i snittpuls och bra mycket högre ansträngning. Konstigt hur det funkar ibland.


Jag känner mig smått exalterad över tävlingen på lördag och hur kroppen kommer kännas när jag nu börjar släppa på träningen. Man kan med gott samvete säga att jag är i mitt livs form. Det ända som oroar är min högst varierande dagsform; har jag en dålig dag kommer det bli segt och kämpigt, har jag en bra dag kan vad som helst hända. Ett annat mysterium är frånvaron av "mellandagar", antingen är jag ace of spades eller så är jag sämst.  Kanske har jag åkt på en släng av Borderline och måste dela upp allt i svart och vitt?


Roligast av allt ska det väl bli att dela startlinje med världsrekordinnehavaren på Ironmansträckan, Luc Van Lierde. Det är faktiskt han som fick mig att få upp ögonen för triathlon för över 10 år sen. Det var en sällsynt sändning på Eurosport där Van Lierde var den ända som hade pannben att gå med Thomas Hellriegel i en vansinneskörning på cykeln i 40 graders värme på Hawaii -96 eller -97. Sen avgjorde han snabbt med en mara på strax över 2.50 där det verkligen såg ut som att han skulle dö i värmeslag vilket sekund som helst. Det jag minns starkast var att man kunde se smärtan i deras ansikte på ett sätt som man inte kan i någon annan idrott. Jag blev såld direkt men det dröjde ändå 8 år innan jag testade triathlon själv.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Veteranadepten

21 april 2008 22:24

Det ser ruskigt bra ut. Ge benet och visa pannbenet! Om du klarar att bli tredje bästa svensk på lördag så lovar jag att aldrig mer hoppa ett beordrat långpass!

 
Ingen bild

Dave

22 april 2008 12:16

Tja Filip(igen),

>>Ett annat mysterium är frånvaron av "mellandagar", antingen är jag ace of spades eller så är jag sämst. >>

Det där har jag upplevt massor med många gånger också när jag formtoppat, ett gott tecken på att just toppformen är på väg!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se