Direktlänk till inlägg 29 april 2008

Freud och triathlon

Av Filip - 29 april 2008 16:52

Enligt en Freudiansk teori ska man låta småbarn kladda så mycket dom bara vill med bajs när dom är små. Säger man fy och usch när dom gör utför denna väldigt viktiga ritual så kan det fullständigt slå slint i skallen på dom och leda till ett analt beteende i vuxen ålder. Ett sådant beteende kan ta sig uttryck som ett enorm behov att kontrollera allt i minsta detalj och perfektionism. Portugiserna måste ha fått kladda väldigt mycket som små för det var ganska mycket hejsan hoppsan på tävlingen, t.ex är det ok att låtsas att vatten är Gatorade, att cykelbanan är 90km när den tydligen inte alls var det och sen ville dom sätta dropp på mig utan att kolla saltbalansen först...


Min racereport:

Simning: 30.31, lite långsammare än jag skulle vilja men med tanke på att det var första gången med våtdräkt utomhus i år så är det ok. Det kändes väldigt bra även om det inte gick så fort och jag kostade på mig att kolla upp en hel del för att ha koll på folk runt omkring och på kurshållningen.


Cykel: 2:12.40, sket i min förutbestämda pulszon när jag (pga klockfel) trodde att jag simmat på 34min och jag ville straffa kroppen lite. Cyklade solo i stort sett hela vägen, förutom på sista varvet av fyra. Benen kändes mycket bra, behövde knappt röra pedalerna för att komma upp i nära 40 km/h. Snittet blev 39.6 km/h och då borde sträckan ha varit 87.6km väl?


Löpning: 1.23.08 Här är jag hypernöjd för jag blev aldrig riktigt trött och benen kändes finfina, ända problemet var att jag blev väldigt varm och snurrig sista 5km. Det är svårt att få i sig stora mängder dricka under löpningen och jag tror det kan vara smart att tanka på extra mycket vätska under sista delen av cyklingen även om man känner sig lite skvalpig då. Jag cyklade löpbanan dan innan och mätte upp de första 5 och 10km för att få en tidig fartindikation, då verkade det som sträckan stämde men det är lite olika bud om det också...


Totaltiden blev alltså 4.08.54, en tid som jag givetvis är nöjd med även om jag skulle lägga till en klase minuter för att få ihop hela sträckan. Snittpuls 158 över hela loppet, intressant är att pulsen ligger runt 170-175 under simningen, sen kröp den ner mot 150 efter ungefär halva cyklingen och tillbaka uppemot 165-170 under löpningen.


 
ANNONS
 
Ingen bild

johan

29 april 2008 19:51

du verkar ha riktigt bra tryck i kroppen, fint jobbat! då är det bara att ta rygg på dig om man vill göra en snabb kalmar i år.. men på tal om lissabon, hur svårt kan de egentligen va att fixa till en korrekt cykel och löpsträcka..

 
Ingen bild

Greven

30 april 2008 12:31

Det är sant det där om Portugiserna. Jag såg faktiskt en portugis som kladdade med sitt bajs även i vuxen ålder.

 
Ingen bild

Dave

30 april 2008 15:53

Starkt av dig att höjja pulsen på löpningen, framför allt så mycket, grymt!

Dave

 
Ingen bild

Chris

1 maj 2008 01:07

Hmm..........antar att de inte direkt tänkt sätta sterilt vatten som dropp på dig. Vad var du rädd för? Ett dropp med måttliga mängder salter och nån bra osmolaritet, skule väl knappast vara skadlig för dig i det läget?Bra jobbat i allt portugisiskt snurr och värme.

 
Ingen bild

Filip

1 maj 2008 08:22

Johan: Om du kan få tag på ryggen alls vill säga...
Dave: Ja, det där att höja pulsen mot slutet har jag inte lyckats med förrut, antar att värmen gjorde sitt till.
Chris: När dom ger dropp vid tävlingar är det nästan alltid en hypoton eller i bästa fall isoton lösning. Skulle det vara så att jag hade tendens till vattenförgiftning (vilket är vanligare än vätskebrist vid långlopp) så skulle jag bara bli sämre. Och jag kunde ju dricka på anligt sätt så det kändes onödigt ur den synvinkeln också.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se