Alla inlägg under april 2008

Av Filip - 18 april 2008 15:01

Mitt jordnötssmörsätande gjorde att jag modifierade gårdagens cykelpass från 90min på 250w till 280w eftersom jag hade riktigt fina vinnarben. Det gick så lätt att jag var tvungen att stanna efter bara ett par minuter och kalibrera om wattmätaren för det verkade gå alldeles för lätt (!) men det stämde. Well, det blev ganska svettigt mot slutet men det är ändå mitt kanske bästa testcykelpass någonsin.


Sen framåt kvällen började jag ångra att jag släppt för mycket på intensiteten för tidigt, så nu har jag planerat 4 riktigt tuffa dagar innan jag släpper på trycket igen i början av nästa vecka.

ANNONS
Av Filip - 17 april 2008 09:05

Efter 3 dagar med bara distanspass i ganska maklig takt så känns nu kroppen som ny igen. Jag hade det riktigt tufft måndag och tisdag efter förra veckans intervallinferno. Igår kändes det lite bättre men det blev ändå bara två långa joggingpass. Det som behövdes var oändligt många mackor med jordnötssmör och en liter granatäppeljuice.


Imorse körde jag ett juste simpass med ett test på 4x100 som snittades upp på 1.18 vilket jag är nöjd med. Schemat före eftermiddagen bjuder på 90minuter testcykel @ 250w direkt följt av 14km löpning i 4.05-4.10-tempo

ANNONS
Av Filip - 16 april 2008 13:59

Så var det klippt igen, det tredje vevpartiet har nu förbrukats. Felaktig montering av Cykelcity (för andra gången) ligger bakom. Har nu beställt ett sånt där specialverktyg så att jag kan göra allt meckande själv i fortsättningen, känns bättre så. Lite segt att jag missar två av nyckelpassen nu i veckan innan jag får ordning på hojjen igen.


Idag blir det således två löppass i stället för ett brickpass och genrepet inför Lissabon får jag köra på lördag istället.


På träningsforumet Piggelino kan man hålla bra koll på hur de andra svenskarna tränar. Alltid lite kul att kolla hur man ligger till. Faktum är att det ser ut som jag tränar minst (!) av de som ska köra Lissabon. Bröderna Lindqvist kör hårt och Ted Ås och Colting går det ju inte ens komma i närheten av. Däremot har jag en känsla av att jag kör lite hårdare intensitet än övriga. Hur som helst ska det bli riktigt kul att åka ner och testa sig, 10 dagar kvar nu!


Av Filip - 13 april 2008 15:34

Ibland känner jag mig som ett litet monster. Som ett svettigt, grimaserande monster. Som ett svettigt, grimaserande, fruset, hungrigt monster. I tajts. Idag var en sån dag. Jag var uppe med tuppen för att få in några timmar på hojjen innan löptävlingen. För att hylla denna idé hade det bestämt sig för att vara 2+ och regn idag. Låren kändes som ett skämt första halvtimmen men det lossnade ganska ok efter en timme. Tanken att jag skulle springa ett millopp några timmar senare känns helt absurbd och jag försökte tränga bort den tanken.


Loppet var det mycket glamorösa Kvantumloppet i Huddinge och tidigare i veckan räknade jag med att minst 4 adepter skulle komma. Men det blev bara jag och Hans-Åke; Gammeladepten!  Ungdomarna tyckte tydligen inte att regn var passande väderlek för löpning eller så hade de andra mycket viktigare saker för sig, vad kan väl vara roligare än att maxa ett millopp max i regn? Eller som gammeladepten uttryckte det:

-Jävla tunnbröd!

Gammeladepten (51 bast) passade dessutom på att göra ett kanonlopp; putsade förra årets notering med 2.30min och propsade dessutom på att vi skulle förlänga nedjoggen till 11km. Ett bevis på att det faktiskt var bättre förr. Kom igen nu X-box generationen!


Själv slet jag som det lilla snoriga monster jag är i backarna och det var nästan overkligt jobbigt. 165 i snittpuls (7 slag under tröskeln!) och 37.43 var mycket bättre än jag hoppats på. Jag har verkligen jobbat för att träna ner mig så mycket det någonsin går men denna tiden kanske bara är 2 minuter sämre än vad jag skulle kunna göra i vilat tillstånd. Veckan har bjudit på 22 timmar effektiv träning, inkl 7 fristående intervallpass i zon 4 eller hårdare och så denna tävlingen som glasyr på kakan. Jobbigt.


Jag har alla fysiska (men inga emotionella) symptom på nedträning:

  • Muskelvärk som blir värre från pass till pass: Check
  • Problem att gå upp för trappor: Check
  • Seghet som varar mer än 24h efter träning: Check
  • Viktnedgång: Check
  • Långsam återhämtning av pulsen efter ansträngning: Check
  • Ökad allergisk känslighet: Check

  • Förlorad aptit: Hell no!
  • Minskad entusiasm, motivation: No
  • Orolig, nedstämd, irriterad: Nope
  • Oförmåga att koncentrera sig: Nix

Sen finns Counsilmans gyllene regel när det är dax att minska på träningen: -"As long as the athlete is doing good in practice keep work him hard or harder. Even when he starts complaining of fatigue and soreness, keep him working. Work him hard until his performance suffers substantially, then and no sooner should there be a let up in the training load."


Så jag får nog ligga i lite nästa vecka...

Nä, nu tar vi en kopp kaffe på det här gubbar!Av Filip - 12 april 2008 12:24

Just det, ett ganska mäktigt mjölksyrapass sent en fredagkväll är aldrig fel. En ganska stor samling av icke-föreningsanknutna ungdomar i övre tonåren hade samlats på innerplanen för att bevittna mitt pass. Dom hejjade och skrek på mig hela passet, så dom måste verkligen ha tyckt att jag var duktig.

Tyvärr så var jag inte på topp på något sätt; 6x800m med 3 min vila är något av ett standardpass, igår snittade jag dem på 2.38, får nog gå tillbaka minst 10 år i tiden för att hitta en så dålig notering. För två månader sen gick dessa intervaller på 2.23  Riktigt konstig känsla i kroppen, inget svar alls liksom. Pulsen lyckades jag ändå pressa upp hyggligt (164,169,170,171,171,173 i slutet) men benen var FUCKADE. Ett kvitto på att nerkörning funkar som den ska :-)


Jag måste göra er siffernördar som vill ha reda på varenda decimal besvikna; jag har inga tider från 10x1000m i tisdags. Anledning är att det låg snöslask på löparbanan och jag hittade inte startstrecket, lät därför bara klockan gå och gick på känsla. Men jag skulle gissa på 3.47/km med mycket slirande.


Idag kändes det bättre, 3h på tempohästen med ganska fina ben.

Imorgon blir det några timmar distans direkt följt av löptävling på 10km ! Ett mycket spännande experiment...

Av Filip - 11 april 2008 09:40

hann med 3st 15 minutare innan Elvis lämnade lokalen. Han lämnade in på ett vädigt abrupt sätt också, efter den tredje intervallen kändes det plötsligt som jag hade väldigt tunna kläder, för lite pengar till sötsaker och alldeles för långt hem. Men hem kom jag. Nåja, 45 minuter med 142 i snittpuls och 37.4km/h i snitt, hela passet tog 3h 22min.


Imorse simning som vanligt och ikväll blir det löpning 6x800m med 3 min vila.Av Filip - 10 april 2008 11:57

Mitt upplägg inför Lissabon är lite av ett experiment. Tidigare har jag visserligen tränat hårt i perioder men alltid släppt lite på träningen när benen blivit alltför tunga, mest för att kunna köra riktiga kvalitépass ibland.

Nu testar jag att bara mata på med träningen de sista 3 veckorna innan jag gör en kort toppning de sista 5 dagarna innan Lissabon. Inte tokmånga timmar men ganska hårda intervaller varje dag.


Detta innebär alltså en längre period av kontinuerlig nedträning än jag kört tidigare (förutom när LK och jag var i Himalaya men det var ren idioti). Jag nådde någon form av stabil lägstanivå igår kändes det som, allt blir jobbigt; skriva, knyta skosnöre, äta etc. Sömnen är inte på topp heller, jag vaknade inatt av att jag drömde att hela sängen var full med blod men det var bara jag som fått en fördröjd allergiattack av kloret i simbassängen. En liten flod med snor rann ur näsan... Klorallergi är något jag bara får när jag är nedtränad. Det enda som aldrig överger mig under nedträning är motivationen, inte på så sätt att jag alltid tycker det är roligt att träna. Intressant är nog ett ord som ligger närmre sanningen.


Imorse överraskade jag ändå mig själv på simpasset med att göra 16x75m tröskel på 58-59 sekunder i snitt, vilket är bra för att vara jag. I eftermiddag står 4h tempocykel med 5x15 @ HIM-puls på programmet.

Av Filip - 8 april 2008 17:28


...en liten grop.

Det blev 12km löpning efter böngrytan igår med 20 min @ HIM-puls = 4.09/km Sen 70 min fartträning i bassängen imorse och nyss 1h fartlek på testcykel, 10minutaren på 270w och 146 i snittpuls måste nämnas. Nu ska det cyklas hem, läggas skitig tvätt i tvättmaskinen, inte blandas blå strumpor i vittvätten, bygelbehå ska vara i den lilla påsen och tryckas på rätt knapp och sen står 10x1000m, zon 4, 100m joggvila på programmet. Gudarna vete hur jag ska klara det men tofusallad med dinkel och rödbetsjuice är åtminstone en del av lösningen.


Ajabaja Alfons, INTE röra chipsen!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se