Alla inlägg under april 2008

Av Filip - 7 april 2008 17:26

Lätt simpass imorse, vet inte om det var för att jag körde i 50a som tiderna var allmänt nedslående. Eller så var det för att jag släppt på kadaverdisciplinen och tagit sovmorgon ändå till 7.30 hela helgen och nu fick betala surt för.


Nåväl, eftermiddagen bjöd på 80min testcykelintervaller för att förbättra MLSS (maximal lactate steady state). Detta är ett superbt pass för att bättra på åkstyrkan. 80min på aerob tröskel, 230w, på varje hel 10-minutare kör man 3minuter i zon 5 eller 320w för min del. 7 minuter på 230w följt av 3 minuter på 320w osv alltså. Teorin här är att på den aeroba tröskeln håller man en hygglig intensitet och drar ingen syra. I zon 5 (mellan OBLA och VO2max) sliter man rätt bra och lägger netto på sig en slurk syra som man sen har fullt upp att oxidera/buffra/transportera bort under "vilan" på 230w innan det är dax för nästa intervall.


Den mentala aspekten av detta passet är lite lustig, bara för att man bestämt att 230w är vila så tycker man det är en ganska skön intensitet fastän den egentligen är en ganska stabil distansfart. Sen är det lite plågsamt mot slutet när man är riktigt trött av 320wattarna, när intervallen äntligen är slut kan man inte kasta sig ner på marken som efter vanlig intervallträning utan måste hålla 230w och då försvinner smärtan bara sakta, sakta ur musklerna.


Böngryta nästa!


ANNONS
Av Filip - 6 april 2008 09:16

Man ska aldrig underskatta de dolda krafterna som finns gömda i linssoppa och 11h sömn. Vaknade igår morse och all nedträning var som bortblåst. Det firades med ett kombinerat distans och HIM-tempopass. Har en hygglig temposlinga på Ingarö som är 20.6km, lite småkuperad och inte jättemycket trafik. På en HIM kan jag hålla 155-160 i snittpuls i (4.30h) så 150-155 blev målpulsen på dagens intervaller för att mjuka till det lite. Rak motvind på vägen ut sen kör man i en båge tillbaka så vinden kom från lite överallt men mest medvind såklart. 34.22min på första varvet och 35.20 på andra. 35.6 km/h i snitt. Ca 265-270w typ. Detta var första riktiga passet på tempohojjen så jag ger mig själv godkänt för detta.


Årets version av Startmilen ska tydligen ha varit en långsam historia då de flesta verkade göra tider som var någon minut långsammare än man kunde förvänta sig. Tur jag inte sprang då, det jag behöver nu är feta egoboostar; simning med våtdräkt i 25a, cykel i medvind och löpning direkt efter dubbel espresso!

ANNONS
Av Filip - 4 april 2008 16:37


har jag sökt efter en vinnande känsla i kroppen men utan framgång. Ett pulstest i löpning förmiddags visade på en "maxpuls" på hela 152 bpm vilket är en klar framgång mot i tisdags men det känns ändå ganska meningslöst att tävla i helgen. Örebro uteblir alltså och därmed behöver jag inte ta beslutet om jag ska köra 800m eller 10km. Dieselmannen får klara sig utan mig.


En sak man alltid kan göra oavsett hur sliten man känner sig är att köra styrka på cykeln. Eftermiddagen bjöd på 1h med inlagda intervaller med 45 kadens på 250 watt vilket gav runt 130 i puls men bra svid i låren.


Känner mig ödmjuk idag så jag låter bli dissningen av Cykelcity. Tills vidare.

Av Filip - 2 april 2008 20:33

...för att låna ett uttryck av en kär kollega :-)


Jag missgillar ytterst att läsa om folk som gnäller och klagar och jag anser mig vara bra på att hålla humöret på topp. När det är 24 dagar kvar till tävlingspremiären vill jag gärna få in bra träningspass och när olika fuck-ups hindrar mig från detta mål blir jag smått frustrerad om inte annat. Sammanfattningsvis kan man säga att 4 timmar av dagen ägnades åt att försöka träna men utan framgång. Inga detaljer. Intervallerna med Flåsmannen uteblev mot en lektion i cykelmekanik. Nästa blogginlägg ska jag dissa Cykelcity som är the father of all fuckups.

NITRATRIK???

Av Filip - 1 april 2008 15:44

Nu börjar jag bli rejält nertränad vill jag lova. Körde ett litet pulstest i simning med coachen imorse, en 400ing typ max som gick på 5.41 och maxpuls på 136! Armarna var som piprensare med blysänke på. Fick den fina kommentaren av coachen att jag började se "skändad ut" vad det nu innebär. Lite tröskelcykel på det där jag testade en rush för att se vad jag kunde få upp pulsen i; -136 igen! Jämför det med min normala maxpuls på 188...


Annars har det inte varit mer än normal träning i helgen med långpass löpning med fartökning på lördagen och 5 timmar cykel på söndagen. Dessutom fint vårväder.


Imorgon har Flåsmannen lovat att visa var temposkåpet ska stå så det är lika bra att jag äter min gröt ikväll.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se