Direktlänk till inlägg 15 juni 2008

Tvärstopp

Av Filip - 15 juni 2008 21:42

Usch, det blev en DNF till. Denna gången var det inte däcket som luften gick ur, utan mig. Kände mig lite skum under simningen och saknade tryck, men det var ju simning så jag blev inte jätteförvånad. Direkt när man skulle upp till cyklarna var det en ganska brant backe som jag fick GÅ upp för! Då fattade jag att något inte stod rätt till.


Väl på cykeln fick jag rejält ont i låren, en smärta som bara blev värre och värre. Ändå kändes det som ett ganska behagligt tempo med avseende på andning och puls men benen satte stopp. Efter 3 mil testade jag att kliva av cykeln för att se om det var något som gick att stretcha bort. När jag skulle upp på hojjen igen var det tvärstopp, det gick bara inte! Bara att hopppa in i bilen och köra tebax till Stockholm igen. Mentalt tungt att ta ett DNF till. Målet med denna tävling var att visa för mig själv att jag kunde simma ordentligt och få en genomkörare. Visserligen känner jag mig ordentligt genomkörd nu, har värsta träningsvärken i lårmusklerna, något jag ytterst sällan får. Jaja, kul att vara tillbaka på landets framsida lite iaf.


Jag har en känsla av att all misär grundar sig i att jag glömde Entombed skivan hemma. Mitt enda Stefan Holm tix är att jag måste lyssna på låten "That's when I became a satanist" minst 5 ggr för att komma i rätt mode inför tävlingar eller hårda träningspass.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lundin

15 juni 2008 22:38

skumt....det låter lite som mina muskelproblem...synd

 
Ingen bild

Filip

16 juni 2008 08:21

Lundin: Skumt värre var det verkligen, har kanske fått en släng av McArdles diseases? Grymt kört av dig och grattis till vinsten!

 
Ingen bild

Dave

16 juni 2008 09:52

Faan vad tråkigt filip, undrade just vart du tog vägen. Ses i poolen!

 
Ingen bild

Veteranadepten

16 juni 2008 23:06

Tragiskt!
Men hur vore det med lite återhämtning? Eller att satsa på att bli riktigt bra på nåt istället för att jaga livet ur dig i en sport där heltidsarbetande iaaf aldrig kan bli bäst. Har du reflekterat över att du om mindre än fyra år kan debutera som veteran? Med lite löpskolning så borde t ex svenska rekordet på 800 m i M35 på strax under 2:02 vara a piece of cake...

 
Ingen bild

Filip

17 juni 2008 07:37

Veteranadepten: Men jag gillar ju att köra livet ur mig, det är det som är själva grejen! Vänta bara till jag släpper på träningen så ska du få se på annat! Och 2.02 i M35 är inte på "riktigt", Birger Ohlsson (40 bast) gjorde 1.53 förra månaden...

 
Ingen bild

LN

18 juni 2008 01:27

Ja, var får veteranadepten de rekordtiderna ifrån? Rizze sprang 800 på 1:51 ifjol.
2:02 är M45-rekordet, inomhus! För övrigt av Johan Engholm, som i vintras hade 2:03 i ett lopp som Over the Hill bröt...

PS. Förra helgen hade Johan 2:02 på SAYO och fick stryk av 43-årige Per Björkman som kom in på 2:00 - age is nothin' but a state of mind. DS.

 
Ingen bild

Veteranadepten

18 juni 2008 22:53

OK, fel av mig. Men å andra sidan bör Filip efter tio veteranår och därmed gott om tid för finslipning av löpsteget kunna bli rätt giftig i M45 och äntligen(?)klara sub 2:02.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se