Direktlänk till inlägg 24 juni 2008

Kniven

Av Filip - 24 juni 2008 19:56

I midsommarhelgen blev det inte så mycket tränat. Hela förra veckan blev en lite påtvingad vilovecka med bara 11h träning eftersom jag känt mig förskräckligt bombad i kroppen. På ett dåligt sätt alltså.

Midsommarafton blev det ändå en hygglo cykeltur på 15mil från Västerås  till Karlskoga med lite extra vändor på dom fina värmländska småvägarna. Det var motvind hela vägen och jag såg framför mig hur kamraterna glupskt slukade alla färskpotatisar innan jag skulle vara framme. Därav en vacker fartökning sista timmen.


Idag kompenserade jag med råge för utebliven träning på följande sätt:

På morgonen 6500m simning, följt av 6h cykel (snittpuls 128) direkt följt av 20km löpning (snittpuls 140). Totalt 9.29h och 3000m av simningen var IM-fart, 1h av cyklingen IM-puls (145-150) snittfart 38.4 km/h och sista milen av löpningen IM-puls igen (44.10). Jag svävade som på Moln nr 9 i 9h 10min sen kom HAMMARN. Jäklar vad jag blev svag sista 4km av löpningen, riktigt IM-specifik "jag vill inte var med trötthet" på bästa Kalmarmanér. Bara att släpa sig upp till våning 3 med bägge händerna på räcket, svepa en liter tomatsoppa och sen ligga i soffan och kämpa med att inte spy upp den. Nu är det bara att hålla sig lugn och hoppas på lite Specifik Adaptions to Imposed Demands.


Till min stora besvikelse/förskräckelse/förundran såg jag idag att SM på olympisk distans är i det förbenade DRAFTINGFORMATET. Men, vad trist. Nu kan jag liksom många andra stryka den tävlingen ur kalendern.   Vad är det som håller på att hända med sporten egentligen? Hallsta var drafting, sprint-SM är drafting (OK, fair enough) men SM på olympisk? Snart är väl Kalmar ett draftingrace också...


Jag kan relatera till den här skiten i en annan sport/aktivitet, nämligen klättring. För inte så länge sen var jag och de goda vännerna Stenky, Greven och Paddy inbitna klättrare. För oss var klättring en naturupplevelse där man hade ett sunkigt rep, ett minimalt kilset och vi klättrade på norrvända, sörjiga, orensade granitklippor med blödande knogar och dödsångest. Vi tävlade om machotrofén Pannbensbjörnen som var en vandrings teddybjörn som tilldelades den som gjort något extraordinärt dumdristigt. Och vi hade riktigt kul.

Sen kom bouldrarna med rastaflätor, snackade om crimpstyrka och hade med sig halva tandborstar för att rensa upp på klippan så man fick bättre grepp. Ofta hade dom med sig en stereo ut i skogen för att hitta rätt "mood". Det liksom dödade glädjen att var där överhuvudtaget. Tack och lov så behöver man inte tävla i klättring (enligt mig så KAN man inte tävla i klättring) utan bara byta till en ännu sörjigare, mossigare klippa där det inte finns några bouldrare. I triathlon har man inte det valet. Antingen så åker man på tävlingen eller så gör man inte det. Hata drafting!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Floppis

24 juni 2008 20:34

Trevlig träningsläsning så här inför ett back-sprintpass. Men du borde jobba på rubriksättningen, "Hata bouldrare" eller "Hata drafting!" hade varit mer provocerande och lockat fler läsare... .

 
ultraschmultra

ultraschmultra

25 juni 2008 09:56

Förlåt en okunnig, men vad innebär egentligen drafting?

http://gullfot.blogspot.com

 
Ingen bild

Filip

25 juni 2008 18:09

Floppis: Det där är en buddistisk tankenöt för att visa hur fladdrigt det mänskliga sinnet är; associera i tre steg så finns det ingen som har en aning om vad den ursprungliga tanken var. I detta fallet: puls > heartbeats ( låt skriven av...) > the knife (popgruppen alltså) > kniven!

Ultra: Drafting= tillåtet att ligga i klunga på cyklingen och ta hjälp av varandra. Innebär i praktiken att man inte behöver kunna cykla, man hänger med ändå!

 
Ingen bild

Andreas

25 juni 2008 23:11

Men är det istället bra att kunna simma så att man hittar en rolig klunga?

 
Ingen bild

Lundin

26 juni 2008 00:06

"Innebär i praktiken att man inte behöver kunna cykla, man hänger med ändå!" eller vad som är ännu värre och som är den egentliga anledningen till att många inte gillar draftinglopp - Man måste kunna SIMMA också. Ironiskt nog i en sport med tre delmoment :p

 
Greven

Greven

26 juni 2008 08:50

Äntligen lite intressanta grejjor på bloggen! On än en smula överdrivna... kanske :-)
FYI kan jag säga att jag och omtalade Stenky var ute på revival-tur igår i Aspen. Mot alla förväntningar gick det faktiskt riktigt hyffsat och Stenkys pannben höll. Nisserdal i sommar känns inte alls lika avlägset längre. Ta med ett grottrep och stick ut och dingla lite du också.

http://grevenostenkys.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Filip

26 juni 2008 09:04

Andreas och Lundin (nattsuddarna): Ett jäkla snicksnack om simning helt plötsligt! Jag ser simning som ett förspel innan den riktiga kampen kan börja, i darfting så är detta förspel helt avgörande för utgången av loppet. Kanske skulle jag inte ha lika besk smak i munnen om jag kunnat simma med tätgruppen (eller åtminstone inte vara sist upp ur vattnet jämt)

Greven: Vadå överdrivet?! Är du bouldrare nu eller? You be careful! Du såg ju hur det gick för Paddy när han gick över till den mörka sidan...

 
Ingen bild

Filip

26 juni 2008 09:12

Greven: På tal om Nissedal, kommer du ihåg när Stenky blev träffad av en sten på hjälmen och blev helt till sig över vilket klokt beslut det vara att klättra med hjälm? Haha, han hade falsett-röst resten av veckan :) :) :)
Mejla över en bild på Pannbensbjörnen, jag måste lägga upp en bild här på bloggen!!

 
Ingen bild

Greven

26 juni 2008 15:54

ok, jag ska skicka en bild. Det är väl annars du som har den hängande i din ruttnande klättersele, din tjuv. Stenky borde haft den efter turen igår. Visst minns jag den händelsen. Oerhört solitt säkerhetstänkande där. Jag är halvvägs inne i min volymvecka nu. Börjar kännas tungt..

 
Ingen bild

Dexter

27 juni 2008 20:02

Hoppla hoppla, I OS kör dom drafting, kanske inte så konstigt om SM i OLYMPISK körs med drafting. Det finns Örserum och Sundbyholm om du vill köra utan drafting. Sen tror jag aldrig att tävlingar över olympisk någonsin kommer att ha drafting. Alltså de sträckor för de som inte vill lära sig simma ordentligt.

 
camilla

camilla

28 juni 2008 15:36

Håller med Filip. Hata och våga nobba drafting :-)!

http://camillalindholm.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se