Alla inlägg under juni 2008

Av Filip - 7 juni 2008 17:24

Gårdagen ägnades åt svensexande av kompis Simon. Hann med en morgonjogg men resten av dagen var vikt åt aktiviteter. Bland annat all against all i fäktning vilket visade sig vara asjobbigt. Eller ansträngande är väl ett mer korrekt ord. Man hoppar liksom framåt och bakåt i ett kroniskt utfallssteg med svinvarm tajt dräkt och ett klibbig hjälm på huvudet. Sen har man den lediga armen i en väldigt fjollig ställning ovanför huvudet för balansen. Därtill utstöter man ord på franska:- "touché", - "allé!" och annat för att få ännu mer San Fransiscostämning över det hela. Passade alltså Simon alldeles utmärkt då hann tog hem hela rasket.


Därefter framförde vi motorfordon genom stan i salongsberusat tillstånd. En liten utmaning i sig då det var fullt pådrag för natinonaldagsfirarna.


När jag vaknade imorse såg jag till min förskräckelse att gästerna lämnat kvar en massa öl i kylen och tre stora chipspåsar fanns kvar också. Jag ville genast slänga dessa tilltugg som lurar på en såsom ormen i paradiset en gång lurade Adam att äta det dära äpplet. Det är bara att inse finns det öl och chips hemma så kommer man för eller senare åka dit. Farligt farligt. Hoppas Liza drar sitt strå till stacken och klämmer i sig det där innan jag tappar fokus fullständigt.


Kalasfint väder idag och det blev en fin runda OW-simning i Brunnsviken, hälften med och hälften utan våtdräkt. Snittpuls 118, maxpuls 137. Simning känns bättre och bättre för varje dag. Mer än så hade jag inte tänkt träna idag då jag tänkte unna kroppen en liten period med mindre krävande träning. Men imorgon blir det andra bullar: 20 mil på tempohästen står på schemat!

ANNONS
Av Filip - 5 juni 2008 09:35

Ett råd om man vill locka läsare till sin blogg är att man inte ska skriva för detaljerat om väldigt specifika ämnen, utan mer allmängiltigt om saker som alla kan relatera till. Dessutom ska man inte fokusera för mycket på sig själv efter som det blir tråkigt i längden. Mina läsare måste vara helt slut i kolan med tanke på följande kommentar:


"Tycker att du skall skriva ännu mer detaljerat om din träning. Redovisa varje pass du genomför med snittpuls/maxp., hastighet, underlag m.m Samt att givetvis fortsätta med dina långa utläggningar om hur dåligt det kändes. Mer misär åt folket helt enkelt. av Olof"


OK Olof! Så här har tränade jag i tisdags:


Tis fm: Simning i 45min i en 50 meters bassäng med min Blue seventy våtdräkt. Passet var  6 set med 200+4x50 med kort vila. Vinden låg på ganska friskt från västsydväst, temperaturen låg runt 20 grader men steg mot 22 mot slutet av passet. Första 200ingen kändes bra men jag vågade inte trycka på så mycket eftersom jag känt mig lite snoring mellan kl 01-03 i går natt. Kroppstempen var dock normal 36.8 grader. Sen körde jag en 50a där jag för ovanlighetens skull bara tog 21 armtag jämfört med mina vanliga 22. Jag skulle gärna göra en djupanalys varför det föll sig på detta sätt men jag sparar det till en annnan dag. Snittfarten på 200ingarna låg på 3.02.43 och snittpulsen var 128, oroväckande högt då det brukar krävas tider ner mot 3.01.11 för att komma upp i så höga pulsnivåer. Kanske dax för en runda till farbror doktorn?


em: Cykel 1h42min, recovery ride i zon 1, snittpuls 121 med en topp på 136. Jag körde med 172.5mm vevarmar istället för 175mm som jag har på min tempohoj, vinkelhastigheten i knäled blir således 1.2% högre vilket känns väldigt ovant och jag kände mig lite orolig för hur lårmuskelrna skulle svara på detta pass. Efter 32min drack jag  2dl apelsinjuice som tyvärr blivit ljummen, jag måste komma ihåg att stoppa ner kylklampar i fickorna nästa gång. Det finns även en möjlighet att jag misslyckades med blandningen av apelsinjuicen innan jag stack hemifrån. På paketet stod det att den blandas 1+4, jag erkänner att jag inte använde mig av pipetterna från labbet utan av ett vanligt mätglas. Hoppas verkligen inte att jag förstört mina möjligheter att göra en bra säsong pga ett så enkelt misstag...


kväll: Simning öppet vatten 1h12min. Under hela passet slets mitt psyke av en nästan överväldigande oro då öppet vatten simning innebär att jag inte kan veta EXAKT hur långt jag simmat. Inledningsvis räknade jag armtagen men när jag kom till 1200 så kan jag ha missat ett armtag. Därför blev jag tvungen att hyra en kanot efter passet och med hjälp av GPS back-tracka hela rundan vilken visade sig vara 3205m. Tack och lov kom jag på att korrigera för jordens krökning och korrigerade snabbt sträckan till 3205.001m Snittpuls 142, maxpuls 155.


Ringde även vattenverket efteråt för att kolla salinitet, ev halokliner och strömmar i Källtorpssjön men allt verkade vara i sin ordning.


Skoja bara, JFT!

ANNONS
Av Filip - 3 juni 2008 15:24

Kolla in denna tjejen, hon fattar vad det handlar om:

I sin helhet på http://magdagad.blogspot.com


Gårdagens träning: ännu ett bevis för att man aldrig ska lyssna på kroppen

....


Redan när coach H anla en finurlig min och sa: "Vi ses vid helvetestrappan", kände jag en spänning byggas upp i kroppen. Tänk om det skulle bli backträning i trappjäveln - hoppas, hoppas, hoppas! - tänkte jag och jag kände hur det började pirra av förväntan i benen.

....Jag fokuserade hela tiden på att det bara var 10 varv som skulle springas. Det är faktiskt inte så mycket om man tänker att ett varv inte ens tar en minut. Det är kort lidande på en livsrymd....

 ...Det enda jag är lite missnöjd med är väl att den inte har träningsvärk, men det är väl inget som inte kvällens pass kan råda bot på...

Av Filip - 2 juni 2008 19:55

Nu är vi inne i juni månad och det betyder att det är dax att sätta asketism och glödheta träningspass i främsta rummet. Jag kan inte hålla på att mesa runt med träningen som jag gjort hittills utan nu ska minsann tumskruvarna skruvas åt ett par varv som min gamla kurschef brukade säga till oss varje måndag. Tack för det tipset Sune!


Planen är inte helt glasklar ännu men i grova drag så har jag några bör och skall krav som bör/skall uppfyllas enligt nedan:


*Planerade tävlingar: Göteborgs triathlon (skall), Sövde HIM (skall), den där tävlingen i Örebro (bör), öppet vatten sim-SM (strafftävling som jag SKALL köra om jag inte får in 25000 m i bassängen på en 7 dagars period innan 1 juli). Och så Kalmar såklart. I höst Elbaman men det orkar jag inte tänka på nu.


*Slå mitt gamla veckorekord på 32h totalträning (skall).


*Mongohårdkörning de två första veckorna i juli (bör).


*Få in 3st 10h-dagar med minst 20km löpning (skall)


*Pannbenshelg med Lillkötta (bör).


*Förbud mot godis, alkohol, kakor, saft, läsk! Har fått höra från flera håll att jag blivit fet så jag får nog krypa ner på 71kg som är min vanliga tävlingvikt :) Jag har en reserveration inlagd angående alkohol då mina goda vänner Simon och Sigrid gifter sig samma dag som sprint-SM går av staplen i Säter. Jag har utsetts till bestman och då bjuder seden att man ska bli dyngrak. Så då kan alla fjanta runt i en stor jäkla klunga på cyklingen utan min ädla närvaro....


Målet i Kalmar är 9.20h (skall) 9.15h (bör) oavsett väder och vind.


Nä nu dissar Liza min blogg "vem bryr sig hur du tränar egentligen, det är ju samma visa varje dag; simma på morgonen, cykla eller springa på kvällen" . Får sluta här.
Av Filip - 1 juni 2008 21:48

ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖöööööööööööö, få se nu hur gick loppet?  Just det. Simmade på nytt personsämsta 26.10 Fattar inte riktigt hur det gick till, jag är mitt lifes bästa simform i bassäng men så fort det handlar om simning i öppet vatten suuuger jag. Och det blir bara sämre. Sen efter badet så torkade jag mig och cyklade iväg så fort jag kunde. Jag tokköttade i 4 varv och det gick väl sissådär. Loppet var ett draftinglopp, men jag draftade inte en sekund. På varv 4 försvann luften ur framdäcket och jag deeneffade.


Drafttriathlon är nog världens löjligaste sport (är inte alls bitter), konstigt då långdistans icke-drafting triathlon är världens coolaste sport. Men ärligt talat, borde inte triathlon handla om att simma/cykla/springa så fort som möjligt? Drafttriathlon handlar om att simma lika fort som några andra (men inte för fort, då blir man ensam där framme) sen kan man sitta och ta en fika på cyklingen innan man avslutar med en löprunda. Och det är denna typ av triathlon som har OS-status? Nä, något är fel. Och det säger jag inte bara för att jag inte simmar lagom fort utan för att det är så. Så det så.


Förresten skulle man cykla 6.5 varv på en löjligt knixig bana där man inte fick upp farten, vissa nöjde sig med 5.5 varv (inga namn) medans andra (t.ex. Dave) cyklade 7.5 varv... Så här ligger det till Dave: Även om man är en stark cyklist så kan man aldrig, aldrig tjäna något genom att förlänga cykelsträckan. Helst inte om det bara är du som gör det. Varsågod, det jägarknepet bjuder jag på.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se