Direktlänk till inlägg 6 juli 2008

Här går gränsen

Av Filip - 6 juli 2008 15:48

Det blev en intressant och lärorik avslutning på touren. En simtur i 18 gradigt vatten i den blekingska skärgården fick mig att inse vilken fantastisk värmeisolerande förmåga ett tunt lager underhudsfett har. Inte för att jag varit fet förrut men de sista dagarnas hård körning har absolut bränt på en hel del fett. 10 minuter var allt jag klarade, sen var jag så stelfrusen att jag var tvungen att avbryta. Våtdräkten fick inte följa med, den väger för mycket för att släpa på hojjen.


Min vilda tanke var att avsluta campen med en kombinerad intervall+mängddag; 280km med 4+6+8+10+8+6+4min så hårt det gick och sen följa upp det med 300km distans sista dagen. Redan efter första 8 minutaren hade jag kommit till GRÄNSEN. Jag vet inte riktigt vad det var som satte gränsen just där men röven eller hjärnan är huvudmisstänkta... Bara att gråta till sig en bil och KÖRA hem till Stockholm. Jag blev en aning förvånad över att jag inte klarade att vrida om startnyckeln med en hand utan fick använda bägge händerna. Antagligen är det en nerv som kommit i kläm när jag legat i tempostyret, greppstyrkan är minimal just nu.


Trots avslutningen så är jag nöjd med min turné, jag fick in ca 40h på fem dagar och lyckades pressa mig till gränsen. Dessutom fick jag hälsat på personer jag annars inte skulle ha träffat och jag fick några fina ögonblicksbilder från ett Sverige i blomning. Detta är 2 i topp:

-Barn på en äng i Östergötland som skrattar och jagar fjärilar med håvar. Barn när dom är som bäst.

-En bonde norr om Ivösjön i Skåne som kör traktor på en åker. När jag cyklar förbi är hans fru (?) på väg ut på åkern med kaffetermos och fikakorg. Bönder när dom är som bäst.


I övrigt kan jag rekommendera en liknande turné för att maxa loss på träningen. Att cykla i Sverige är inte som att cykla genom Sahara direkt. Nästan var man än befinner sig så finns det en mack/sjukhus/biluthyrningsställe/ all you can eat restaurang inom en timmes radie. Så har man en cykel, en camelback och en ask Compeed så är det bara att sätta fart!


Rent träningsmässigt så återstår det att se vad detta block kommer ge. Kommande vecka tänker jag hålla ångan oppe men mest genom att simma och springa. Kalaset avslutas med Sövde HIM om allt går enligt planerna.


Inte Sverige

Inte Sverige...

 
 
Ingen bild

Flåsmannen

6 juli 2008 17:30

"Barn på en äng i Östergötland som skrattar och jagar fjärilar med håvar. Barn när dom är som bäst." För i h-vete Filip! Inget tramssnack på bloggen, mer träningskuriosa är vad vi vill ha.

 
Staffan

Staffan

6 juli 2008 18:22

Å jag som tyckte att 31 timmar på sju dagar i pulzon två och tre var mycket.

http://puls.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Ovido - Quiz & Flashcards