Direktlänk till inlägg 7 juli 2008

Storyn om Pannbensbjörnen

Av Filip - 7 juli 2008 13:45

 Pannbensbjörnen (PBB) är ett sorts vandringspris som instiftades någon gång i detta  årtusendes gryning. Ofta utdelas PBB när någon i kamratskapet gjort något extraordinärt modigt/dumdristigt. Oftast, men inte alltid, bytte PBB ägare på någon av våra klätterturer. Det kunde vara den person som ledde en kruxig linje förbi en dåligt placerad säkring eller bara något som i största allmänhet framkallade kastrationsångest. Ofta slutar klätterturer med att hela sällskapet psykar ur fullständigt eftersom ingen vill leda vidare. En förlösande kommentar kan då vara "den som klättrar upp och sätter nästa kil får PBB" vilket kan muntra upp den nervsvagaste att återigen gaska upp sig.


Om någon varit med om något traumatiskt (blivit dumpad av flickvän, krockat med bilen i Tjeckien, fått reda på att repet "not was for falling, only for protection" eller bara druckit för mycket absinth) så kan PBB snabbt iträda en terapeutisk roll där man helt enkelt bara placerar PBB i knäet på den drabbade så får personen prata "genom" PBB för att lättare kunna öppna sig i ett teraputiskt syfte.

En variant på ett sådant samtal återfinns nedan. Det är min gode vän Greven som lagt ner dyr konsultarbetstid på att pyssla ihop en historia om vår resa till Mt Blanc. Toppförsöket slutade i en mindre katastrof. Själv åkte jag ner till Rivieran och tog det easy medan Greven och Stenky försökte köra ihjäl sig med bilen i en känd Tjeckisk storstad. Stenky var på den resan som förbytt; han propsade hela tiden på att få bli kallad "Steve" och gjorde man det så klev han in i en helt ny personlighet som inte alls hade några problem med lösa kilar eller höjder heller för den delen. Detta var tyvärr bara en kort psykotisk period i Stenkys liv. Numer låtsas han inte ens höra om man kallar honom Steve. Hans sista minne från resan är någon gång på färjan mot Travemunde... Alla klarar inte den posttraumatiska stressen så bra. Här kommer Grevens story:


PB Hade länge känt att det var dags att göra någonting år sin klätterform, som länge hade varit på dalandeEn dag när han var ute och bouldrade hände ett litet missöde som gjorde att PB verkligen bestämde sig för att göra något drastiskt...Han bestämde sig för att klättra i Chamonix, La France… Första delkursen bestod av frihängning i överdimensionerat rep på lätt lutande klippa


I nästa delmoment lutade klippan ungefär 3% mer..

När PB hade fixat dessa båda delmoment kände

han sig så förbannat stursk att han genast ville ge sig på att bestiga Mont Blanc


 … Den franske guiden, Lionel Le tout de Monde, som bara var ute efter att tjäna en extra hacka motsatte sig naturligtvis inte PB:s vansinniga toppförsök, utan sköt honom framför sig på en vansinnig sprickklättringstur mot toppen… Alé! Alé you uggly yellow ball!! 

Toppförsöket slutade i naturligtvis i ren katastrof… en lavin på 2 kg snö föll rakt i huvet på PB, och klättringen var överPB var fullständigt förkrossad eftersom hans klätterkarriär hade slutat i förnedring. Han såg ingen annan utväg än att dränka sorgen…I detta åtagande sparade han inte på krutet Inte det minsta


… Invalid och nersupen slutade så PB:s liv surandes i en sjuksäng
 

   


 
ANNONS
 
greven

greven

7 juli 2008 16:51

jäkligt bra skrivet där.. höhö. precis som i gamla tider höhöhöö
kolla nu in revival of the steve i Lyse.

http://grevenostenkys.bloggagratis.se

 
Magda

Magda

7 juli 2008 20:56

fy fan filip jag dör av skratt! satan va underbart!

http://magdagad.blogspot.com

 
Ingen bild

Floppis

7 juli 2008 23:30

Fan Filip, det är mer synd om lill-nallen än om hans skötare - vad har gosedjuret gjort för att uppfostras till att utsätta sig för lavinfara? Gör lite reklam för din nya omröstning förresten, är det okej att rösta om man inte kan simma också?

 
Ingen bild

Steve

8 juli 2008 08:58

Slightly offensive comment deleted by moderator

 
Ingen bild

Eric

8 juli 2008 09:01

Sjuka människa!

 
Ingen bild

Dave

8 juli 2008 09:20

Två öl bara, det blir man väl inte full på? Eller vad vet jag, jag dricker ju inte öl.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se