Direktlänk till inlägg 14 juli 2008

The kakeffekt strikes back

Av Filip - 14 juli 2008 13:44

Forhoppningarna infor Sovde halv ironman (1930m simning, 90km cykel 21.1km lopning) var inte sa stora med tanke pa den daliga uppladdningen tidigare i veckan. Kroppen kandes anda juste pa uppvarmningen och simningen funkade helt ok. Jag hittade snabbt en grupp som simmade lagom fort och lag langst bak i gruppen hela resan. Tiden 28.56 ar ganska ok med tanke pa att det var en ganska bekvam resa. Ut pa cyklingen kandes benen bra och jag plockade ratt manga placeringar pa det forsta av de tre varven. Min plan var att kotta pa hart i motvinden pa vagen ut och cruisa hem i medvinden pa varje varv. Allt kandes under kontroll nar plotsligt en postorgastisk matthet kom over mig. 50% av befolkningen vet nu precis vad jag menar, detta ar en matthet som det inte finns nagot forsvar emot. Allt man vill ar att lagga sig pa rygg och somna in. Sakra kallor sager att jag aldrig vunnit denna kampen tidigare heller. Men att somna var inget alternativ idag, jag hade 45km cykel och en halvmara kvar av dagen :-(

Tappade jattemycket pa sista varvet, Magnus Magnoy som jag kort ifran pa andra varvet susade forbi som ett skott utan att jag kunde svara. Varvtiderna blev: 45.50+47.10+55.40 exkl vaxling

"Lopningen" blev en valdigt utdragen tortyr i jogga/lunka-format. Jatteseg i kroppen och svinhungrig! Funktionarerna hade varit snalla och stallt ut en lastpall bananer at mig, jag at 4st. Utover det sa blev det nog 6-7 muggar kokka och lika mycket sparrtdryck. Det var iaf vad vatskelangarna ropade att de serverade idag: -"Kokka, vann eller sparrtdryck?"


Jag ar ganska saker pa att min kombinerade 40h-vecka dar jag gick ner 2kg direkt foljt av 6 sjukdagar dar jag gick upp 3kg (sjalvomkan i kakburken) sabbade ganska mycket av min form. EN dag med kakfrossa kan gora att man far ett superbt traningspass dagen efter men effekten ar lite som med heroin; det blir aldrig lika bra som forsta dosen och det ar latt att fastna i en ond nedatgaende spiral... I bilen pa vagen hem svor jag dyrt att nu far det blir broccolli och tofu resten av sommaren. Det loftet holl hela vagen hem, sen hade Liza fixat bananpannkakor med glass och det kan man ju inte banga :-)


Traffade aven min klubbkompis Johan Larsson fran Vegan Runners som nu satsar pa triathlon igen. Han gjorde en riktigt stark simning (26.39) vilket var 5e basta simtid. Bra gjort bland etablerade simmare, lite fler mil pa jarnhasten sa kan det bli riktigt bra sen!


Ted vann ganska overlagset pa 4.03 och han verkade inte namnvart anstrangd heller. I Lissabon skiljde det 10minuter mellan mig och Ted, idag 39! Sa mycket kan dagsform och alla inblandade faktorer spela in vilket ar tjusningen med denna sporten.

Maste....dricka.....kokka....

 
ANNONS
 
camilla

camilla

14 juli 2008 20:34

Så kan det vara ibland. Ibland vill inte kroppen samma sak som huvudet. Simningen var väl ändå grym, om du jämför med förra årets resultat. Hoppas att du hörde att jag hejade på dig där vi satt vid vägkanten på löparbanan.

http://www.camillalindholm

 
Ingen bild

Filip

14 juli 2008 22:30

Jo, nog sag jag nagon som satt och hade det bra i graset medan jag harvade mig framat i langsam mak..

 
Ingen bild

Anders L

15 juli 2008 08:17

Jag lovade att hälsa till dig från en av din adepter och gjorde det strax före starten, men du såg väldigt frågande ut. Jag ser nu på tävlingsfotot att jag framförde hälsningen till fel person... kanske inte så konstig reaktion då. Anyway, Frida hälsar :) Ser också på fotot att du springer utan strumpor, kör du även längre distanser utan?

 
Ingen bild

Filip

15 juli 2008 09:50

Anders: Hehe, hälsa tillbaka! Jag kör alltid utan strumpor, lite vaselin inuti skorna så slipper man skavsår. Det funkar jättebra för mig även på maror eller ännu längre. Det skulle ta 20-30 sek att sätta på strumpor på våta fötter så det är inget alternativ...

 
Ingen bild

johan

15 juli 2008 14:08

"lite fler mil pa jarnhasten sa kan det bli riktigt bra sen!" Jo instämmer och gör mitt bästa mellan allt sandlådelek och sagoboksläsande:-) har dock en massa mil med barnvagnen (räknas det?) Tror för övrigt jag rullat ett par min snabbare om jag inte haft helt överjävligt ont i ryggen sista rundan, har ny hoj och korrigerar sittställning inför varje tur, denna dag inte till det bättre.. Vi ses i Kalmar, då ska det fan köras!!

 
Ingen bild

Filip

15 juli 2008 17:27

Johan: Gött! Testa att få fram sadeln så långt som möjligt så att höften roterar framåt automatiskt, kan spara rätt mycket av korsryggen på det sättet. Men skönt blir det nog aldrig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se