Direktlänk till inlägg 23 juli 2008

Med hopp om hoppet

Av Filip - 23 juli 2008 20:21

Ett supervanligt fenomen när det börjar närma sig en stor tävling som man laddat för länge är att man sänker sin målsättning. Det är lättare att vara kaxig 6 månader innan tävlingen än veckan innan. Lite så känner jag nu, en kraft säger åt mig att ta det lugnt och sikta på ett rimligare mål som inte kommer göra så ont.  9h20min är det dock fortfarande som gäller, jag behöver få till ett nära nog perfekt lopp för att ro hem det men det känns ändå rimligt. I så fall snackar vid personligt rekord med 27min vilket är en hel del, jag tränade ju på bra inför förra årets tävling också.


Vissa ljusglimtar har boostat mitt ego de senaste 24 timmarna:

  • "IM-puls pers" med en hel sekund på min tempobana, den gamla noteringen 33.34 putsades till 33.33 Jag intalar mig att det blåste lite mer idag och dessutom hade jag ryggsäck. Flåsmannen har lovat bort ett disc-hjul så jag har stora förhoppningar om en snabb cykling.
  • Simmade i Brunnsviken idag med mycket trevlig känsla i armarna, högfrekvent skovelhjul och bred simning blir receptet på en simtid nära timmen i Kalmar.
  • Sista långpasset avklarades imorse med rekordlåg puls och utan matthetstendenser på slutet. Allt kommer hänga på att jag gör en stabil löpning och inte bryter ihop sista 3 milen.

En preliminär prognos från MetSat visar på 28-30 grader, strålande sol och svaga vindar inför nästa helg. Vad mer kan man önska sig? När förhållandena blir tuffa ökar standardavvikelserna på allas prestationer och chansen att någon skräller blir  större. Sen tror jag att jag har en liten fördel över vissa andra när det gäller att tåla värme. Men egentligen är det bara tiden som räknas för mig, vem eller hur många jag slår känns ganska irrelevant, det är ju bara min egen prestation jag kan påverka.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Vteranapdeten

23 juli 2008 21:58

Ordana genast en omröstning om din tid i Kalmar! Själv är jag övertygad om att du klarar sub 9;20

 
peter

peter

24 juli 2008 00:50

Vi behover ocksa veta vad man skall ata dagen innan, morgonen innan och under loppet!

Peter

http://www.onsalakajak.se

 
Ingen bild

Dave

24 juli 2008 09:23

Ju taningare och kortare man är desto större chans har man en att klara värmen än en som är lång ;-) 28-30 grader kommer blir jobbigt!!! Av dig mig och Antti känns det som om du har det mest realistiska målet. Du får gärna skicka abstract:et!

 
Ingen bild

Björn

24 juli 2008 09:38

Även jag hoppas på det bästa i Kalmar L:et! Tyvärr kan jag inte komma eftersom jag ska spela på en gatufest. Men jag tycker det här med triathlon är så vanskligt, antingen fullträff eller så bryter du, en sann balansgång om att disponera sina krafter rätt. Jag tror dock att det kan bli riktigt bra om du återigen kan lura ner Lill-kötta till varvningsområdet så att han kan skrika trevligheter som: "Rör på dököttet", "Ta inte tjejstryk din klene fan!"

 
Ingen bild

Filip

24 juli 2008 09:49

Peter:
Dagen innan: Carbs
Morgonen innan: Carbs + en snaps olivolja
Under: Vad magen klarar!

 
Ingen bild

Andreas

24 juli 2008 11:11

Jaa, även vad man ska äta efter loppet. Eller kanske bara i största allmänhet. Kanske en receptbok i högerspalten med en liten veckomeny och lite bilder? ;-)

 
Ingen bild

Filip:

24 juli 2008 16:42

Andreas: Njaaa, när jag blir pensionär kanske.

Björn: Spela på gatufest? Tillbaka på ruta ett när du fick spela på gator och torg för att få råd till inträdet på idrottsplatsen :-) En LK i bästa hejjartag hade hjälpt en hel del, men får nog nöja mig med att mamma kommer upp och önskar med hela sitt hjärta att jag bryter så jag inte skadar mig.

Dave: NJa, fifty-fifty på dina och min chanser att nå våra mål. Anti får det nog tufft men han har iofs imponerat stort sista veckan. Den som lever får se! Ingen Månsson i anmälningslistan förresten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se