Direktlänk till inlägg 27 juli 2008

Värmeträning

Av Filip - 27 juli 2008 19:06

Fasen också, nu har MetSat nedgraderat sin prognos för nästa helg till 20-24 grader och halvklart, jag vill ju ha tokvarmt! Det gör inget om jag blöder lite om konkurrenterna blöder mer :-)


Men varmt på träningen har det varit de sista dagarna vill jag lova. Jag hade ett riktigt stekande 19km löppass på Hammarbyhöjdens idrottsplats med fina ben och idag 2.5h cykel och en mil löpning. Jag brukar springa barfota ett par km direkt efter intervallerna på cykeln men idag var asfalten så varm att fotsulorna höll på att bli helt stekta. Fick hoppa ner i diket och köra lite huggormsjogging istället!


Tiden mellan passen har jag fullt upp att återställa vätskebalansen, jag svettas som en liten kamel under träningen och sen eftersvettning i några timmar. Tacka tusan för att minosel finns i dessa dagar.


Nu till min Kalmar outcome prediction:

(Bryr mig bara om SM-placeringar, inga utlänningar eller veteraner tas med i beräkningarna alltså)

Herrar

Guld: Ted Ås. Sveriges ödmjukaste idrottare är en lågoddsare, händer inget dramatiskt, typ punktering, så kan Ted ta sitt tredje SM-guld utan att behöva förta sig.

Silver: David Näsvik. Efter Ted är det mer svårbedömt men Dave är starkare än någonsin och fixar silvret före....

Brons: David Svensson. Sveriges tjockaste pannben som debuterade på IM-distansen med 9.11 förra året. Ganska stor och tung (dvs stark!), passar bra på en platt bana som Kalmar.

Därefter är det rena aborrestimmet men mina top contenders är:

Johan Lundin. Mest talang i fältet men debut på sträckan och extreeemt lite träning gör att han får en släng av sleven efter 23km löpning och får gräva för att ta sig i mål.

Joakim Berggren.Vet typ inget om killen men han gjorde en bra IM förra året och körde som pro på en 70.3-tävling i år så han lär ha tränat bra...

Anti Antonov. Svingammal triathlet som aldrig gör något dumt och dessutom blir bättre för varje år.

Martin Flinta. Hade det varit en IM i terräng och lera så hade jag satt en peng på Flinta. Nu är det platt asfalt så det räcker väl till topp-5.

Pontus Lindberg. Alltid stark och jämn, går inte att räkna bort.

Pasi Salonen. Gammal är äldst. Verkar ha gjort comeback och med 1.15 på göteborgsvarvet så har han fortfarande hygglo speed i benen.

Sen finns det en handfull till där bakom som jag inte ens orkar nämna.


Damer:

Guld: Jenny Kroon. Kanske inte i sitt livsform men rutinerad och verkar förbaskat seg. Springer om Omme med 2km kvar...

Silver: Therese Omme. Lite för snabb för sitt eget bästa. Leder med en halv evighet efter cyklingen men träffar farbror Trötter på löpningen

Brons: Stina Franzon. Har tränat jäkligt rätt i flera år nu, 11.23h räcker till brons.

4a: Helene Malmkvist. Har gjort ett gäng snabba tävlingar på HIM och kortare. Får håll på vänster sida redan efter 12km löpning och får det tufft. 
ANNONS
 
Ingen bild

Lundin

27 juli 2008 21:54

Du har glömt han Larsen!

 
Ingen bild

Coach Mike

27 juli 2008 22:47

Jag har beställt 37 såna här paket till dig Filip.

http://www.petelectronicsystems.com/public_html/index.php?categoryID=294

 
Ingen bild

Filip

28 juli 2008 08:47

Lundin: Larsens 9.19.59 räcker bara till en 8de plats

Mike: Juste! De är säkert extra effektiva i bassängen, blir lite kollektiv bestraffning över det.

 
Ingen bild

Dave

28 juli 2008 09:02

Ja ja jag skall hjälpa dig med tublimningen :)

 
Ingen bild

Coach Mike

28 juli 2008 16:02

Du har glömt en stor favorit. FREDRIK HAGLUND. Och det finns flera skäl till att han ska vinna: Förutom trevlig och tvålfager är han den ende i fältet som slagit mig på en femtonhundring i simning. Detta skedde på Västmanlands Junior-DM i Köping anno 1989. En bassäng mest hågkommen för att dess WC-utbud lämnade övrigt att önska - vilket förmodligen lett till att en annan FILIP - då menar jag Filip- och Fredrik-FILIP förmodligen kissat i bassängen där, eftersom han vuxit upp i Köping.

 
Ingen bild

Dave

28 juli 2008 21:46

Micke, han är inte glömd bara bort vald, Fredrik startar nämligen inte i SM-klassen.

 
Ingen bild

Veteranadepten

28 juli 2008 22:55

Vad då räkna bort veteraner? Så det skulle alltså inte räknas om nån farbror i 35+-årsåldern spöar er småpojkar?

 
Ingen bild

Filip

29 juli 2008 05:58

Veteranen: Nä, på SM-placeringar räknas de inte. Men de veteraner som har chans att placera sig i seniorklassen brukar anmäla sig där istället.

Coach M: Äsch, gör väl inget med lite kiss i bassängen, huvudsaken är att det är varmt och skönt :-)

 
Ingen bild

Coach Mike

29 juli 2008 14:39

Kul att vi i morse började kika lite på attt styra upp simningen. Vi tuggar igång redan nästa vecka för att inte tappa någon tid. Stegrar. Citius - Altius - Fortius. Och vips så är det åtminstone Brian Goodell-klass på era bassängsimningar. 15x100@1:05 snitt 1:01 som Ryk Neetlning gjort är ett delmål. Men ni ska ju klara det 39 gånger med låg puls så det blir en bra start på Ironman.

 
Anders L

Anders L

30 juli 2008 09:05

Du som kan det här: har man slutspelsskägg på en IM? Eller sabbar det aerodynamiken?

http://askanbloggar.blogspot.com

 
Ingen bild

Filip

30 juli 2008 09:37

Anders: Hehe, omvänt slutspelsskägg isåfall. Kanske om man plastar in skägget med glad-pack eller något så man bygger upp en snygg spoiler :-)

 
Ingen bild

camilla

30 juli 2008 10:33

Jag tror nog du har helt fel när det gäller damerna. Jag sätter mina pengar på Tessan och Helene. Jenny har haft otur och inte kunnat träna särskilt bra på länge. Stina vet jag inget om men Helene och Tessan tror jag trots att de båda är debutanter blir svårslagna. Tessan leder efter simningen men blir omcyklad av Helene och sedan blir det spännande på löpningen.

 
Ingen bild

Aki Karvonen

30 juli 2008 17:57

Vad tror du om Spanjackerna?

 
Ingen bild

LN

30 juli 2008 19:12

...och om Helene leder efter cyklingen så vinner hon det hele.

 
peter oom

peter oom

30 juli 2008 23:16

Står i begrepp att gradera upp cykeldatorn efter resultatkatastrof på bland annat vättern runt. behöver man en effektmätare för att bli snabb? Polars CS600 med Power står mot en av Sigmas modeller med cadens etc. Vanlig pulsmätare har man ju redan.

http://www.onsalakajak.se

 
Anders L

Anders L

30 juli 2008 23:22

Hmm, tack för tipset med gladpack, men sen kom jag ju på att Faris Al-Sultan alltid kör med mer traditionellt slutspelsskägg och han är ju ändå coolast. Eller som Mike Reilly kommenterade hans seger på Hawaii 05:
"Why I like this Man? Faris did it Old school: Swimming, Biking and Running from the Front - wearing only his Speedos."

http://askanbloggar.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se