Direktlänk till inlägg 3 augusti 2008

Så gick det

Av Filip - 3 augusti 2008 15:57

Det blev ett DNF tyvärr. Det är aldrig kul att bryta ett lopp men igår fanns det inget vettigt alternativ. Problemet började på cyklingen när korsryggen domnade bort  efter 12mil, varje gång jag försökte gå ur tempopositionen och räta på ryggen blev det bara värre. Ändå kändes det under kontroll och jag höll mitt 9.20-timmars schema nästan på minuten. Löpningen gjorde rejält ont i ryggen första km men det kändes bättre och bättre. Benen var pigga och magen funkade som den skulle. Ut på andra varvet av 3 så blev det snabbt värre igen och jag fick nån sorts strålande konstig känsla ner över häcken och ner på baksidan av låren. Jag skulle kanske kunnat stappla de sista 2 milen och ta mig i mål runt 9.40-9.50 men det kändes inte som det var värt det just då. Så det blev till att kliva av.


Lite kuriosa:

-Gjorde en kass simning på ca 1.12h De som jag simmar jämt med eller spöar i bassäng simmade mellan 59min-1.07h, så här kan jag inte vara nöjd. Mycket kraft gick åt till att navigera och att slåss. Det är ett stort frågetecken hur jag kan simma så dåligt i öppet vatten jämfört med bassäng. Snittpuls 159.


-Cyklingen funkade utmärkt. Jag gick ut extremt lugnt, det kändes nästan löjligt. Det ända jag  koncentrerade mig på var att hålla mig i bra aeroställning och att pulsen låg mellan 140-145. Fick draghjälp ( med 10m lucka förstås) ungefär 16 av de 18 milen av Odd som gjorde en grymt stark cykling på sin linjehoj. Efter 8mil började det regna ganska ordentligt och det rullade lite sämre. Tid 4.48h eller ca 38 km/h i snitt. Snittpuls 142.


-Jag blev stucken av en geting i armhålan på cyklingen. Ofta tycker jag ett getingstick gör ganska ont. Jämfört med hur ryggen kändes just då så var tog sig sticket inte ens in på Borgskalan.


-Löpning: Kilometrarna rullade in mellan 4.30-4.45 och det kändes ganska behagligt. Ryggen gjorde att jag inte kunde ta ut steget riktigt och det blev som sagt inte bättre.


Nåväl, det kommer fler tävlingar och detta har om något gjort mig än mer revanschsugen. Jag vet att jag har kapacitet till en riktigt bra Ironman, det gäller bara att få alla detaljer att stämma.

The show must go on!

 
 
Magda

Magda

3 augusti 2008 17:01

Trist, men bra försök.

Ryggen med utstrålningar nedåt låter som ischias. Jag får det ofta när jag blir överansträngd och svullen vid nån kota i ländryggen.

http://magdagad.blogspot.com

 
Johan

Johan

3 augusti 2008 22:00

Bara att ta nya tag, krya på dig.

http://www.johangustafsson.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Alva

3 augusti 2008 22:38

Vad tråkigt att du fick sån otur!

 
peter oom

peter oom

3 augusti 2008 23:30

tråkigt att höra - har följt helan din uppladdning här! Jag hade tänkt säga hej, men såg dig aldrig. du måste blåst förbi mig vid första varvningen på cykeln...

http://www.onsalakajak.se

 
Ingen bild

Filip

4 augusti 2008 11:00

Tack för alla kondoleanser kära bloggläsare!

Peter: Grym insats men 9.48 hör inte hemma i motionsklassen bara så du vet till nästa år :-)

 
Ingen bild

Flåsmannen

4 augusti 2008 12:49

Det låter precis som ryggontet lillebror har haft den senaste tiden. Kanske nåt som går just nu.

 
Ingen bild

Olof

4 augusti 2008 16:58

Fasen vad surt med dnf:en.

Som Flåsis påpekar ovan hade jag problem med ryggen nu under sommaren. Hade en nerv i kläm i ländryggen åt vänstersidan. Det uppgav häftiga smärtor vid löpning och det kändes som all kraft i vänsterbenet försvann vid markkontakt. Funkade bättre att cykla. Då tog det någon timme innan det började värka lite. Två kiropraktorbesök senare samt lite vila är nu problemet borta (peppar peppar).

Jag har en tes om att mitt problem härstammade från för mkt banlöpande. Bara vänstersnurr.

Get well, get well soon!

 
Ingen bild

Filip

4 augusti 2008 17:16

Olof: Telefonnummer till din kiro ASAP!!! Jag hatar att vara invalid :-(

 
Ingen bild

Odd

4 augusti 2008 17:46

Tack för sällskapet på cyklingen, hade hoppats på sällskap på löpningen också, du såg pigg ut, skit med ryggproblem.

Är säker på att du kommer tillbaka bättre än någonsin.

 
camilla

camilla

5 augusti 2008 16:47

Tråkigt med din DNF - jag vet hur det känns. Har faktiskt själv problem med ryggen - ett bäcken som låser sig och som tydligen fått ett ligament i ländryggen att skadas. Inte särskilt skönt och det gör ont och strålar ner i höften. Kanske något liknande. Hur som helst - krya på dig!!!

http://www.camillalindholm.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skapa flashcards