Direktlänk till inlägg 13 augusti 2008

Blötläggning

Av Filip - 13 augusti 2008 10:57

Das simgeboost fortsätter på inslagen bana. Faktum är att simningen känns bättre och bättre trots 30400m de senaste 7 dagarna. Jag lyckas fortfarande inte med konststycket att träna så hårt att tiderna på träning blir sämre. Igår morse trodde jag absolut att jag var rökt, när jag hoppade i plurret kändes armarna hur tunga som helst och jag var allmänt obegeistrad men efter 400insim körde jag:

2x (8x50 (25 sprint - 25 flyt) +400 zon 2)

6x200 (zon 2-3-4), 15 sek vila

500 med sugrörssnorkel

sen trodde att jag skulle softa ner med en 1500ing distans men Coach Mike tyckte att 15x100m start 1.45 var bättre, snittade upp skiten på 1.23 vilket nog är det snabbaste jag gjort ett set hundringar på nånsin. Vet inte vad de krafterna kom ifrån men det bara gick.


Sen på kvällen körde vi en dryg timme i Källtorpssjön med klar Ö till Ö- fokus. 3x Sim ca 600m inkl kort löpning över ö och sen ett par hundra meter löpning till efter varje fullbordad 600ing. Det som man inte kan förbereda sig för är den makalösa misär som kommer infinna sig den 6 september... Klart Sveriges miserablaste tävling. Förutom jag och Antti (team Unika Hem)så var ett till lag med (Kafé kajak) och halva team SiD i form av Björn H. En klar målsättning med tävlingen blir att krossa alla militärlag, ffa Navy Seals, fallskärmsjägarna och de 3 (!) lagen som attackdykarna ställer upp med. FJS lär bli svårast av dessa då det faktiskt är ett "riktigt" multisportlag.


Men simma är inte det enda jag gör, testade ischiasen med 30km löpning i söndags, varav mittersta milen var hård. Kändes ganska bra förutom i nedförbackarna. Idag fick jag en hårdhänt och svettig kiropraktorbehandling, hade ett gäng knutor/triggerpunkter i baksida lår och ländrygg som brutalt trycktes ut. Nu känns ryggen fantastiskt mycket bättre. Fick även medhåll om att stretching var direkt skadligt, tack för det.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dave

13 augusti 2008 12:01

Det är grymt bra kört de sista 15 hundringarna! Dessvärre känns det som om din simform har kommit nu och inte i Kalmar!! När du lättar på simträningen nästa gång kommer du vara grym!

Team Unika Hem kommer det gå bra för!!

 
Magda

Magda

13 augusti 2008 12:06

Hm. Du får blötlägga ännu mer. Boosta på tills du når det stadie då det krävs ett flytetyg för att hålla dig på ytan ;-)

Misären med Ö till ö är helt klart lockande. Vore jag bättre simmare skulle jag ställa upp direkt, nu får jag nöja mig med att heja på och langa Vitargo.

För övrigt anser jag att stretching bör förbjudas.

http://magdagad.blogspot.com

 
Ingen bild

Coach Mike

13 augusti 2008 13:37

"It's obvious that, if the swimmer trains too little, he will fail to reach maximum conditioning" Doc Counsilman - The Science of Swimming 1968

 
Ingen bild

Filip

13 augusti 2008 16:04

Dave: Har stora förhoppningar på årets laguppställning. Så länge Anti inte simmar ifrån mig vill säga.

Magda: Jag kan meddela att även funktionärer / langare såg ganska frusna ut vid förra årets batalj. Varma kläder gäller!

 
Stretchmannen

Stretchmannen

13 augusti 2008 16:39

Jag stretchade idag. Och jag tänker göra om det.

http://www.laser.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se