Direktlänk till inlägg 20 augusti 2008

Nu börjar det kännas

Av Filip - 20 augusti 2008 19:10

Gårdagen bjöd på totalt 9000m simning, 6000m i bassäng på morgonkvisten och sen 3000m öppet vatten i Hellas på kvällningen. En bejublad kommentar kom från team Kafé Kajaks Richard: -"Tar man sig bara till Ornö så är man typ hemma sen!" Vi får se hur hemma man känner sig när man väl är där...


I morse 4000m simning med coach Mikes cardiocap. Cardiocap är ett finare namn på en snorkel som är ganska tilltäppt i ena ändan vilket leder till att man får jobba som fasen för att simma ekonomiskt och syresnålt så att man inte blir blå. Konstigt nog börjar jag fatta tyke för anordningen. Detta av 2 anledningar:

1) Man slipper vrida på huvudet för att andas, armtagen blir då mer symmetriska och det är lättare att slipa på tekniken.

2) Den låga syremättnaden i blodet kickar igång kroppens produktion av EPO vilket det finns vetenskapliga belägg för här:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2406539?ordinalpos=6&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17690191?ordinalpos=2&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum


 Sen blev det ett tröskelpass på testcykeln på lunchen: 4x8min @ 265 watt med 2 min rullvila. Oförtjänt jobbigt. Nu inväntar jag en afrikansk currygryta innan kvällens löpning ska avverkas.


19.30 i motvind är löjligt snabbt. Fatta.
 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Coach Mike

20 augusti 2008 19:33

Vi kommer att trassla på lite högre fart en längre tid imorn utan att du för den skullen ska bli ytterligare sliten. Lösningen av det ekvationssystemet kommer din skändade kropp att jubla över.

 
Magda

Magda

21 augusti 2008 09:35

Nu sitter jag här och funderar... innebär det att man genom att begränsa syret kan få samma effekt som vid höghöjdsträning?

http://magdagad.blogspot.com

 
Ingen bild

Filip

21 augusti 2008 17:01

Magda: nja, man får en EPO-utsöndring som vid höghöjd men ingen har sett att man får fler röda blodkroppar av den metoden. Däremot har man sett prestationsförbättringar och höjd syreupptagningsförmåga. Den tekniska aspekten är nog minst lika stor.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se