Direktlänk till inlägg 2 september 2008

Skitafull me tunnbrösrulle

Av Filip - 2 september 2008 12:16

 Jag vill helst undvika den gamla Gundeklyschan "ingenting är omöjligt" eller den omvända kommersiella varianten "impossible is nothing" men mitt stora epitom för vad som är svårt har precis fallit. Eller rättare sagt jag har precis blivit medveten om att så är fallet. Detta är ingen liten bragd kan jag säga, ungefär som om Usain Bolt skulle ha sprungit på 8.22 i 100-meters finalen.


Vad är det då som hänt? Jo, Michael Fetari har klättrat östra sidan av Trango Tower. Solo. Detta är en helt sjuk prestation. Toppen ligger på drygt 6200m och bara inmarschen ska vara ett 3 veckors långt slit och släp över kall och stenig terräng. Bär man med sig en ansenlig packning så kommer man inte vara så särskilt stark när man når bergets fot. Klippan är av granit och väldigt exponerad för vind och snabba väderomslag. De tekniskt svåraste partierna är grad 5.11 och frånvaron av övernattningsställen fick Michael att klättra 32 timmar non-stop för att ta sig förbi en farlig passage. Tidigare har bara 2 klätterlag tagit sig upp till toppen. Ingen av dessa tog sig levande ned.


Det var när jag hörde om denna rutten som jag tänkte hur vansinnigt svårt det måste vara att göra en sån klättring solo och jag har haft det som måttstock på något som är ruggit nära gränsen till omöjligt. Så nu får jag hitta på något nytt att mäta omöjlighet med. Det coola är att Michael inte verkar vilja basunera ut sitt dåd heller, inga mediauppbåd, sponsorer eller presskonferenser. Han kanske nöjer sig med att gå omkring med ett fett leende i några veckor och känna sig nöjd med att hård träning och halva collegepengen räckte för göra det omöjliga?

 
 
Magda

Magda

2 september 2008 14:10

skulle va kul att kolla in i psyket på den killen

http://magdagad.blogspot.com

 
Lundin

Lundin

2 september 2008 15:08

Ja, ironman framstår ungefär lika tufft som broderi i jämförelse med detta. Fatta vilken dödsångest! Jag dör lite grann bara av att tänka på det. Den här killen behöver man inte be att Harden The Fuck Up!

http://lundintriathlon.com

 
Ingen bild

Jonas

2 september 2008 15:37

Jag läste också om detta på roc.com. Vi får be honom att vara våran ropegun nästa gång vi försöker leda Kronenburg i Utby!

 
Greven

Greven

2 september 2008 20:33

Om det är Great Trango Tower du tänker på så har östsidan klättrats av åtminstone 2 team som överlevt nedstigningen. De som gjorde premiärturen kom däremot på att de hade för lite mat, splittade gruppen och ena halvan dog. men du kanske tänker på Trango (noname) Tower.

http://stenkysporrblogg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Filip

2 september 2008 21:28

Magda: Sannerligen helt berfiad från nerver

Lundin: I IM slipper man (för det mesta) åtminstone att fundera på leva/dö-kvoten så fort man gör en insats

Greven å Jonas: Nänä, Great Trango är trams, det är östra sidan av Nameless Tower som gäller. Södra och västra sidan, där Kropp klättrade, är tydligen "lätt"...

 
Ingen bild

Chris

2 september 2008 23:40

SÅ JÄVLA STORT!!!!!

 
Ingen bild

Dave

3 september 2008 08:13

äääh, lägger jag tillbaka lillaklingan fram på vevpartiet skall det nog inte vara så svårt att cykla upp ;)

 
Ingen bild

Filip

3 september 2008 10:54

Greven: Så länge du svär och stavar fel så publicerar jag inte dina kommentarer :-) Och bara så du vet, jag jobbar upp till ett långt bloggoinlägg om dig. Bilder inkluderade. Jonas är väl du?

 
Greven

Greven

4 september 2008 13:09

Visst, Todd Skinner var förstebestigare på leden Cowboy Direct, som är Nameless Towers 2:a kompletta friklättringstur. Det forum som du hänvisar till har ingen info alls om någon michael fetari. Dags att göra avbön nu inför bloggläsarna? jag har koll på dig nu när jag är pappaledig, din bullshitter.

http://stenkys

 
Ingen bild

Filip

4 september 2008 14:06

Greven: Jajaja, jag har inga bildbevis eller summit-shots att erbjuda. Kanske lite därför han bara blev omnämnd på forumet, ingen skryttråd han startade själv, det gör bara saken mer laddad. Ungefär som när Göran var på Everest, då var det ett gäng som sagt att Everest inte var något för ensamma Rambotyper och han inte skulle fixa det. Samma personer som anklagade honom för att aldrig ha varit där när han kom tillbaka... Ta ledigt från blöjbytena och klättra lite själv, du verkar så uptight att du skulle skita ut diamanter på kvällen om du åt kolbitar till frukost! Puss

 
Ingen bild

greven

4 september 2008 14:50

jovars, jar har klättrat lite i Hylte med en kanonduktig israel på sistone. Var bara tvungen dementera ditt inlägg som ju i bästa fall verkar vara ett löst rykte. Hörde förresten att Lill-kötta slutat träna, blivit fet, skaffat helskägg och börjat plugga filisofi också. Stämmer det eller?

 
Der Alte

Der Alte

4 september 2008 15:49

Styrkan beror inte på den fysiska kapaciteten, den beror på den okuvliga viljan.
GRYMT

http://verbatim.bloggagratis.se

 
Magda

Magda

4 september 2008 22:11

LK som 35 minutare på orienteringsmilen OCH sedermera filosofiestuderande med hälskägg gör ju honom förvisso både mer komplex och intressant ;-)

http://magdagad.blogspot.com

 
Ingen bild

Filip

5 september 2008 12:25

Magda: Historien att LK blivit en fet filosofistudent var en grej jag ljög ihop då Greven avgudade LK lite väääl mycket. Greven var helt knäckt i flera veckor och har nog inte riktigt förlåtit mig för den historien ännu!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skapa flashcards