Direktlänk till inlägg 24 september 2008

Dagens övningar/prövningar

Av Filip - 24 september 2008 19:26

Kära dagbok,

idag är jag jätteseg i kolan och kommer inte på något belevat/intelligent/ironiskt att skriva så jag gör en uppräkning av vad min dag har haft i sitt sköte:


05.40: Min simulerade soluppgångssimulator väcker mig skonsamt till ljudet av djur i djungeln. Liza frågor vad vi (?) gör, vilken dag det är och om jag ska simma och om jag kan väcka henne om 5 snabba minuter. Svarar: vaknar, torsdag (fel), ja samt ja på hennes frågor. Inmundigar frukost bestånde av sojayoggi med dinkelflingor, ett äpple och 3st espresso.

06.10: tänker gå och simma men kommer på att det nog skulle se ambitiöst ut om jag skickade lite jobbmejl så här tidigt. Skriver och skickar två st.

06.45: Befinner mig i simhallen, tänker köra distans men det kokar av folk denna dag, hinner 150m innan jag blir uppkörd ur 50an.

06.49: Simmar i 25an istället; 8x100m, start 1.40, snitt 1.21 och sen 8x(200 zon 1 + 25 tokmax) och sen allmänt badande.

08.10: Träffar på Lelle och Dave i duschen. Vi pratar om hur långt man ska simma max i början av en Ironman (Lelle menar att 200m är för kort, 400 antagligen bättre), hur säkra kondomer EGENTLIGEN är och vilket som är nyttigast; muffins eller äpple. Vi kom fram till att muffins nog är nyttigast eftersom det var det Lelle åt och han är smalare än jag som åt ett äpple.

08.20: Cyklar på min blommig tjejcykel till KI

09.03: Kommer tre minuter för sent till en föreläsning i medicinsk statistik, en föreläsning som rumsstiden krökte; det kändes som 3 år fastän den var 3 timmar.

12.00: Träffar Nils (kustjägarn som precis slog mig i "ö till ö") han ska bli triathlet och har precis börjat plugga till läkare.

12.32: Coach Mike ansluter för lunch. Coachen lyckades nästan matcha min lunch i nyttighet, Mike hade för dagen valt en vältilltagen portion gröna linser med gyllengul majs, lätt oljefräst broccoli och spenat, kryddat med de enda kryddor coachen äter; spiskummin, chilli och muskotnöt. Jag kontrade starkt med en gryta med rödbetor, potatis, kålrot, jordärtskocka och mjölksyrade morötter, självfallet ångkokt och 3 msk linfröolja tillsatt när grytans temperatur understeg 35 grader för att inte förstöra dessa känsliga fettsyror.

13.10: Påbörjar min pilgrimsresa mot Åstrandlabbet.

13.45: Framme! Lägger 2.5 timmar på att installera ett dumt program på min dumma dator, kapitulerar sen och räknar ut statistikuppgifterna för hand.

16.55: Bestämmer mig för att köra VO2maxintervaller på labbets löpband. Under uppvärmning kommer en en vilt främmande ung man in på labbet, jag hoppar av löpbandet och undrar vem denna figur är och vad han har på hjärtat. Det visar sig om cider vara Kalle (som jag känner mycket väl och åt lunch med förra veckan), idag utan glasögon och för en prosopagnostiker som jag omöjlig att känna igen.

18.10: Passet avslutat. 5 intervaller på blandade farter och lutningar. Som vanligt 5.12 l/min i max syreupptag, maxpuls 184.

18.40: Cyklar hem på min blommig tjejcykel. Blir minimalt påkörd i korsningen på Stureplan. Jag hade stannat framför bilarna vid rödljuset, i cykelboxen. När det blir grönt bestämmer sig borgaren i mercan att trycka plattan i botten, han hinner 1m innan han får tvärnita för mig. Hans kofångare snuddar vid min stänkskärm. Jag tittar på den Armanibeklädda snubben i bilen och hans läppar formar ljudlöst orden "MEN FLYTTA PÅ DIG DÅ". Jag ger en slängkyss men kommer 10 sek senare på att jag borde kastat mig på marken och ålat mig, gråtit och skrikit och bett om 100000000000kr i skadestånd. Skulle någon anse att jag bara simulerade skulle jag kissa lite i byxorna, ett tydligt tecken på att man blivit påkörd och är illa däran.

19.30 och framåt: Jag är hemma, Liza är på tjejmiddag. Bestämmer mig för att göra 14+13+12+11+10+9+8+7+6+5+4+3+2+1 chins med så mycket vila som krävs för att ro hem det. I skrivande stund är jag på 9 och ska göra den 8de när armarna slutar skaka. Imorgon kommer klockan ringa 05.40 och en ny spännande dag väntar. 
ANNONS
 
Ingen bild

floppis

24 september 2008 21:09

Heja Fiiiiilip, friskt humör. Du kan tagga ner på prestationskraven i bloggandet, vi (dina fans) gillar ju ovillkorligt (nästan) allt du skriver!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se