Direktlänk till inlägg 18 oktober 2008

50 fritt

Av Filip - 18 oktober 2008 09:05

Förra helgen: Ultramarathon

Igår: 50 meter frisim


Tävlingsdebut på 50 fritt och även debut i "riktiga" simsammanhang. Dagen fram till loppet var ingen optimal uppladdning direkt, fick lite specialuppdrag på labbet vilket innebar fullt ös från 06.50 till 17.10, lunchen var en pestomacka som slukades på cykeln på väg från Karolinska till Idrottshögskolan. Så jag var lite matt när jag kom hem men det var inget som inte en trippelespresso, en blåbärsmoothie med sojaprotein och Metallica kunde råda bot på.


Tävlingen var den grymma 50-manna lagkappen på Forsgrenska badet. En viss trängsel när 5x50 man ska samlas på bassängens kortsida... Mitt gamla pers på 32.4 sek var inget jag kunde skryta med i sällskapet direkt. Det finns absolut inget att säga om ett lopp på 50-fritt, det är liksom bara att hoppa i och veva järnet så länge det går. Trots en magnifik putsning av perset på 6.5% till 30.3 sek så hade coach Mike en hel del att kommentera angående min simteknik. Vadå väderkvarn? Vi kom ju inte sist ju!


1924 blev Johnny Weissmuller (han som spelade Tarzan) den första i världen att simma 100 fritt under 1 minut. Idag var jag snubblande nära att simma halva sträckan lika fort, en fantastisk insats enligt mig själv. Hade kunnat rädda Jane från vilken krokodil som helst.


Tarzan

Halv-Tarzan (de första 4 sek av loppet, sen dog minneskortet)


 
ANNONS
 
Ingen bild

Coach Mike

18 oktober 2008 10:49

Kalla din fina simning för "work in progress". Belöningen för din prestation blir en blogglänk som presenteras bäst genom noggrann läsning: http://katastrofalaomslag.blogspot.com/

 
Ingen bild

Niclas

27 oktober 2008 19:02

Var det bara 5 lag med?

 
Ingen bild

Filip

27 oktober 2008 20:41

Niclas: Nä, fel av mig; 6st!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se