Direktlänk till inlägg 25 oktober 2008

Min backe

Av Filip - 25 oktober 2008 09:10

Idag firar jag 50-dagars jubileum utan vila. Inte för att jag tänkt på att jag tränat varje dag eller haft det som målsättning på något sätt men det såg bara fullt ut när jag tittade bakåt i träningsdagboken. Det bara blev så. Vissa dagar har iofs varit väldigt lätta, typ 1h simning och inget annat men jag kan med gott samvete säg att träna är något så naturligt för mig att jag inte ens tänker på det.


Igår körde jag ett vansinningt jobbigt pass, det var såklart Hammarbybacken som stod på programmet. Körde min vanliga serie med 10 upphopp, 250m backstuds, 20 höga knäuppdragningar, 300m sprint, 150m hälkick, 450m vanlig löpning i sista branten och 10 upphopp på toppen. Snitt: 5min58sek. Jogga ner och upprepa 4 ggr.


Anledningen till att det är så förbenat jobbigt ligger nog i att man växlar muskelgrupper flera gånger på vägen upp och därför kan pressa hjärtat extremt hårt; upphoppen tar mest på häck/rygg, backstudsen på vaderna, hälkicken mest hamstrings och vanlig backlöpning mest framsida lår. Det finns inget annat som kan pressa min puls så högt under så lång tid. Avslutade med 7km nedjogg runt Årstaviken, då kändes det verkligen som om benen höll på att ge upp fullständigt.


När jag tittar ut genom fönstret ser jag en klarblå himmel, knallgula löv på träden och ett tjockt lager med löv på marken. En perfekt dag för ett långpass i Nackareservatet!


 
ANNONS
 
Ingen bild

greven

25 oktober 2008 10:32

Akta dig för att springa mellan gravstenarna där, Phille. DAT IS BAAD KARMA FOR YOU!

 
ultraschmultra

ultraschmultra

25 oktober 2008 10:47

Idag är verkligen Runner's Paradise. Är glad som fan att det är långpass inbokat här med.

http://gullfot.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se