Direktlänk till inlägg 28 december 2008

Hemmaplan

Av Filip - 28 december 2008 12:51

Tillbaka i Stockholm igen. Fick en hygglig träning över julen även fast simhallen var totalstängd. Mest löpning såklart och sen lurade LK med mig till gymmet så jag har dragits med svårt träningsvärk i dagarna tre. En överraskning är att LK gått över till mer funktionsträning på gymmet och bytt ut övningar som "Bulgaren" och djupa knäböj á la "Ass to the grass" mot balansövningar på medicinboll och 50-reppare bellybacks. Jag fick utlåtandet "löjligt svag" när jag körde nån hantelövning...


Vi fick även in 12x1000m löpning med 45sek vila på en isig och småbackig tusenmeterssträcka. Progressivt från 3.55 ner till 3.28, skulle vilja säga lugnt och kontrollerat men eftersom LK drog på varannan tusing så blev det tokrusning första 300m på de intervallerna. Fartkänslan är inte den bästa där.


Han även med att träna med 2 andra kompisar. Den ene var Roger Aquaman som jag körde Ö till Ö med 2007. Hans knä har nu läkt ihop och han klarade 10km terräng på 47.10 trots noll landträning sista halvåret. Aquaman har en bragd från gymnasietiden då han var den ende som inte nådde fram till gropen i tresteg på gymaplektionerna. En bieffekt av att bara ha simmat som enda träning sen han var ett foster.


Den andre kompisen var Kallingebonden Björn (som skriver kommentarer under synonymen "Pejlort"). Omskolad från hockeyspelare till medeldistansmotionär av fin kaliber. Hans fyra främsta meriter är i nämnd ordning:

-Fick hångla (med en riktig tjej) redan i mellanstadiet.

-Vann skoltävlingen "en-milen" i sjätteklass. Hade tränat backträning i grustaget hela sommarlovet dessförinnan.

-Cyklade runt stora delar av södra Sverige i början av 90-talet tillsammans med undertecknad och åt barnmat och drack juice+likördrinkar.

-Sydsvenskmästare i halvmarathon 2005.

Hur som helst fick vi in en lätt kvällsjogg genom ett Kallinge som låg i sin sedvanliga dimma av kväljande pelletsrök.

Kallingebonnen i sitt plommonstop


Mellandagarna kommer nu ägnas åt att bli snabbare, större, starkare. Imorgon blir det 100x100m simning i 50an på Eriksdalsbadet.  Som det ser ut nu så startar Lelle och jag utom allt tvivel och Henke, Antti och Dave startar med visst tvivel. Är det någon annan som är sugen så är det bara att dyka upp, alla är välkomna, vattnet är fritt. Start kl 07.58, medtag valfria handikapphjälpmedel och lite sportdryck.


Min plan är att köra en liten triathlondag på nyårsafton med simning på morgonen, cykel till Vallentuna och avsluta med Nyårsloppet över 10km. Hjälpryttare sökes även till detta upptåg. 
ANNONS
 
Ingen bild

Andreas

28 december 2008 15:41

Hmmm... jag satt precis igår och tittade på det där nyårsloppet. Det hade varit lite kul. Kanske skulle det jämna ut oddsen lite om du simmade och cyklade först. Vete fasen om det funkar med schemat bara.

 
Ingen bild

Dave

28 december 2008 16:54

Jag kör också 100*100 men jag startar 06:30.

 
Alf

Alf

28 december 2008 17:19

Om du skall springa i V-tuna med hedern i behåll så är det 4km-klassen som gäller för dig. Det är där det händer. Vassa armbågar, hårt motstånd och syra. Inget att orda om.

http://alf.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Pejlort

28 december 2008 17:55

De 4 uppräknade meriterna stämmer faktiskt. Och framförallt är jag glad att de alla handlade om fysisk aktivitet i någon form.
Däremot är väl medeldistansare inte något jag varker är eller kommer att bli.

 
army

army

28 december 2008 19:49

vem var tjejen?? ;)

http://sub2.bloggagratis.se/2008/12/28/1230931-hem

 
Ingen bild

Filip

28 december 2008 20:05

Andreas: jo men kom upp för tusan! Aldrig fel att sitta med ABC-hosta på nyårsfesten :-)

Dave: Jaja, då blir det bara sista 7000m tilsammans.

Alf: Njaaa, 4km är en så ovedertagen sträcka. 10km är åtminstone elutsträckan i en olympisk triathlon...

Pejlort: Men du tränar SOM en medeldistansare (åtminstone mängdmässigt), du tränar MED medeldistansare och du tävlar ju mest på medeldistans!

Army: Nja, det är ju bara 20 år sen så det är inte preskriberat ännu men man kan säga att det var en Rapp tjej.

 
Ingen bild

flåsmannen

28 december 2008 22:40

Skönt att höra att det finns fler som inte kommit fram till gropen. För övrigt håller jag med Alf. Du vet att 10km-klassen är MOTIONSKLASS va? Springer du den kommer du för evigt klassas som motionär.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se