Alla inlägg under februari 2009

Av Filip - 4 februari 2009 12:27

En timme simning imorse, distansbetonat. Med på passet var de gamla vanliga; Dave, Lelle och Henke. Fina armar första 500m, sen tog det tvärstopp. Hade fullt sjå att hålla 1.40 hundringar. Konstigt hur det funkar, ibland är man stark, ibland är man svag.


Fick skynda mig upp ur det blöta och kasta mig på cykeln till Lidingö för kl 9 skulle jag vara försöksperson i ett löpekonomitest. 3.45-tempo skulle hållas, maskinerna strulade lite så jag fick köra några bonuskilometrar :-) Totalt blev det 10.5km i det tempot, hade inte varit så farligt om jag fått springa "fritt". Nu hade jag en fin ansiktsmask på mig och hörlurar av hiphoptyp där kommandon utropades var 3de sekund: "Längre steg, kortare steg, högre löpning, lägre löpning". Psykisk tortyr, helst eftersom det var nära omöjligt att lyda kommandona. Bra träning iaf. Som glasyr på såren så gottar jag mig åt att Alf, Flås och Dave inte gjort sina försök ännu. Hade det så kul grabbar!

ANNONS
Av Filip - 3 februari 2009 18:16

Precis klar med dagens träning. Bambi och jag värmde upp med 6.5km lätt löpning för att sen mangla VO2max på arm och bencykeln a.k.a Tortyrmanicken. Bambi visade tjockt pannben och låg på maxpuls (196 bpm) i 5x5min på 200-220 watt.


Jag körde 5+4+4+4+3min med början på 365 watt ökandes till 410 watt på sista. Helt hysteriskt bra fart på hjärta/lungor samtidigt som tröttheten blir lite mer rimlig i lår och axlar. Ungefär så mycket som är möjligt att få ut av 70 minuters träning.


Man vad hittade Basso på igår då? Jo han kände sig lite sliten och körde ett recoverypass på 2h12min, 177 watt i snitt och pulsen låg på 121. Hantyckte det var skönt att trampa runt benen helt enkelt.

ANNONS
Av Filip - 3 februari 2009 11:12

Helgen var som sagt lugn träningsmässigt. Fick in ett kort badpass på lördagen med fokus på teknik och speed. Söndagen 14km jogging i halkan.

Igår ett distanspass på cykeln som inkluderade en timme på 210w med kadens variernade från 40-110 rpm.


Morgonen ägnades åt ett riktigt bra pulspass simning:

12x25m start 30sek (snackade så mycket skit att jag missade insimmet)

3x300m zon 1, 20 sek vila (snitt 4.35min) puls 114-120

3x300m zon 2, 20 sek vila (snitt 4.25min) puls 120-126

3x300m zon 4, 20 sek vila (snitt 4.15min) puls 138-144

600 testlopp på 8.26 (1.24/100m) hade 156 i puls efter den

100 bad


Kvällen ser ut att bjuda på ett kort löppass och 380 wattare på arm och bencykeln :-)


Av Filip - 1 februari 2009 20:33

Jag hade planerat in en lättare träningshelg då staden besöktes av min gamle vän Greven som hade beviljats helgpermission. Planen var att helt överlämna aktivitetsförslagen till Greven och dennes upptåg, jag skulle vara som ett löv i vinden helt enkelt.


Karln har som oftast ett par sjuka idéer om hur man fördriver tiden och mycket riktigt gick vi ut hårt genom att sänka en ubåt (ni vet drinken när man släpper ner en 4a Jäger i en stor stark) och därefter åka och klättra. Med tanke på promillehalten och hur länge sen det var jag klättrade så gick det över förväntan. Enligt Greven var leden vi klarade en 7a, lite tveksam till det men det kändes ungefär så svårt.


Därefter hade helgen en kort svacka då Greven glömde en kristallampa (som skulle hängas upp i matsalen på godset) och vi fick hetsa omkring lite för att få fatt i den igen.


Greven är inte så van vid folkmyllret i stan och då vi passerade ett gäng punkare utbrast han med hög röst: "Tösen ser ju ut som en jääävla ara-papegoja!" Han är inte den smidigaste alltid och jag skyndade mig snabbt förbi när vi senare såg ett gäng med diverse ansiktstatueringar. Tack och lov att Greven hade fullt upp med en såsdrypande kebab just då, annars hade vi legat pyrt till.


Kvällen fortsatte på mer och mer tvivelaktiga ställen för att till sist sluta på någon form av brasiliansk dansafton där Greven imponerade stort med heta Salsasteg i baktakt till musiken.


Imorse vaknade jag av att Greven fått tag i Lizas gitarr och skrålade Kentas "just idag är jag stark" för full hals. Jag bestämde mig för att rasta honom lite i Hammarbybacken då fysisk aktivitet verkar något mildrande på hans svåra ADHD. Efter den rundan så var han en aning nedtonad och inga fler missöden inträffade innan det var dax att sätta Greven på tåget igen.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se