Alla inlägg under mars 2009

Av Filip - 16 mars 2009 19:46

ÄNTLIGEN!

Hoppas ni såg Rapports sågning (14.50 in i klippet) av de som förespråkar mer mättat fett i kosten. Inte en dag för tidigt. Vetenskapligt är sambandet mellan mättat fett och hjärt- och kärlsjukdomar väldigt välgrundat, därom råder inget tvivel. Ändå har var och varannan svensk börjat bortse från sunda kostråd och börjat käka omelett till frukost och gräddsåser till lunch. Vilken idioti. Egentligen borde jag inte bry mig så mycket, folk får väl göra vad dom vill med sina kroppar, men det grämer mig att mina skattepengar går till ballongsprängningar för att få bort grisfettet från 40-åringars kranskärl.


Vill ni fortsätta att luras ner i träsket och vrida er i bröstsmärtor när ni tvingas ta trapporna istället för hissen, knock yourself out.


 Vill du ha en snigel på ögat? Nej? Betala din TV-avgift!

Vill du ha en sån här snigel i din aorta? Nej? Dra ner på det mättade fettet!ANNONS
Av Filip - 14 mars 2009 16:11

Lördagmorgon och därmed långpass. Henke och Lelle var med såklart och eftersom Dave varit sjuklig under lång tid så hade vi fixat en stunt-musketör i form av Ö till Ö-Nisse + att vi hade celebert besök från de djupa storskogarna i form av Lill-Kötta.


Upplägget var lite drygt 30km med 6x5minuter där varje gubbe fick en intervall att bestämma fullständigt över. Den som bestämde över intervallen fick alltså bestämma när den skulle köras och hur snabbt, så det gällde att vara på alerten när rycket kom. Ganska spännande upplägg om jag får säga det själv. Det blev ganska varierande fart men vissa intervaller och personer lyckades spräcka fältet mer än andra. Snittpulsen över passet blev 150 bpm och en topp på 182 när jag försökte hänga på i Lill-köttas reptilhjärneryck. 30.5km på 2.10h in alles.


Mr och Mrs Lill-Kötta granskar brorsonen.

ANNONS
Av Filip - 13 mars 2009 20:11

Idag skulle jag kunna vältra mig i självömkan här på bloggen men nöjer mig med att skriva upp det positiva: 45min blandad småsimning på morgonen, bland annat hundringar med 1.30 start till failure. I långbana. Nu på kvällen kombinerad fredagsmys med kolhydratladdning!

Av Filip - 12 mars 2009 20:08

På morgonen avnjöts ett simpass under Coach Mikes och Magnus Kjellbergs ledning. Magnus och Mike är simningens motsvarighet till TV:s Filip och Fredrik för er som inte visste det. En konditionsserie med teknikfeedback efter typ varje intervall. Svinnyttigt för någon som simmar så hafsigt som jag men det riktigt snurrade i huvudet av alla tips efteråt. Ett föga oväntat råd var att jag ska försöka ligga lite mer still med huvudet när jag andas. Lättare sagt än gjort.


På eftermiddagen fick jag en väldigt fin present av studenterna i G1C, dom dök inte upp på labben som jag skulle hålla! Glad som ett barn på julafton hoppade jag upp på testcykeln och körde en timme IM-watt följt av löpning hem med en vansinningt tung ryggsäck. Imorgon blir det andra bullar.

Av Filip - 10 mars 2009 20:27

Som blev 2x5km med 4 min ståvila. Farten snabba zon 3, så måttligt ansträngande, tid 19.05 respektive 18.45 Puls 160 mot slutet. Inget historiskt pass, snarare av karaktären Just Fucking Train.

Av Filip - 10 mars 2009 09:44

Riktigt pigg i kroppen efter nästan-vilan igår. Simning nu på morgonen

16x25

8x50

400 max

var huvudsetet. Persade med 7 sek (5.14) på 400ingen. Gött att ha en gren där man har utrymme att persa varje gång man försöker :-)Av Filip - 9 mars 2009 13:16

Lugn träning efter lördagens långpanna. Kan tyckas att ett sånt långt pass är lite på gränsen till för långt men jag tycker det kan vara roligt att experimentera lite med träningen så här under försäsongen när det inte gör så mycket om man får ta det lugnt lite längre än tänkt. Så bara ett lätt simpass igår och idag är det ju måndag och således vilodag men det blev ändå 10km med packning för att ta mig till labbet.


Min son Love höll oss vakna i natt men inte pga kolik eller gråt utan för att han låg och skrattade och vevade med armarna. Han lärde sig att le i fredags så han tyckte väl det var läge att öva det där även nattetid. Annars går det framåt även på Loves träningsfront. Vi kör mycket huvudlyft liggandes på mage. 4x30sek med ca 2 minuter vila brukar vara lagom. Han kan nu få upp hakan ca 3 cm från underlaget och hålla det där i 10 sek. Kanske blir det en start i Sylvesterloppet 31 december?

Av Filip - 7 mars 2009 11:32

Vad: Långpass, 43km

Hur: 12.2km zon 1, 20.5km zon 2, sista 10.3km IM-fart (in my dreams)

Vem: Los Musceteros; Henke, Dave, Lelle och jag.

Vem var svagast: Jag

Vem var starkast: Lelle

Vem var krassligast: Dave

Vilka fick springa tillbaka och hämta mig 3 ggr efter att jag försökte släppa: Lelle och Dave.

Vem hade en veckogammal mara i benen: Henke

Snittfart: 4.27/km

Sista milen: 4.13/km

Testosteronnivå skala 1-10: 8

Resten av dagen i soffan? Nej, hjälpa Lelle att flytta all sin skit till sin nya lägenhet.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se