Alla inlägg under mars 2009

Av Filip - 4 mars 2009 15:29

Distansdag idag och all träning avklarade kl 10.00


Det blev 6000m simning i zon 2 med några sprintinslag direkt följt av 14km löpning med svår magknip. Det positiva med simningen var att jag fick in en 1500ing i lugn truckarfart på 22.17 i lång bana. Sammansatt simning hela vägen men med paddlar. Blev lite taggad när jag nästan lyckades hålla jämna steg med Lelle men så fort vi vara klara berättade han om när han var 12 år och simmade 10000m om dan och började gråta när han satte nytt pers på 1500 med 21.21


I bastun tog vi en kokka och snackade om hur fint det vore om man funkade som en bil som kan köra slut på soppan utan att effekten går ner mot slutet och framförallt utan att det är kopplat till något lidande. Eller vem vet, kanske har bilar någon form av medvetande och "lider" när tanken börjar tömmas? Kan rekommendera David Chalmers bok "The Conscious Mind" för den som vill förkovra sig i ämnet om vem/vad som har ett medvetande och därmed kan lida.


Fast å andra sidan är kroppen bra mycket finurligare än en bil, vi kan "köra" på 5 olika bränsle, vi reparerar oss själva om vi får mat och vila, vi har minst 4 olika motoriska program ifall vi skulle bli skadade och ändå vara tvungna att fortsätta ta oss framåt och sist men inte minst har vi en färddator med en helt sjuk kapacitet, typ några miljarder gigabyte. Minst.

ANNONS
Av Filip - 3 mars 2009 18:19

Nu är jag inne på andra varvet på mitt 14-dagars träningsupplägg och jag tycker det flyter på bra. Jobbigt när det ska vara jobbigt och lätt när det ska vara lätt. Så jäkla tidseffektivt så att Liza börjar undra om jag lagt av med triathlon :-)


Igår var det bad och recovery. Idag dubbla VO2max-pass. Först simning på morgonen med en serie på 5x3minuter, där "jobbet" var en 25a max, kortkort vila och sen en 200ing i zon 6. Sen 3 lätta 25or som vila och upprepa 5 ggr. Inget bra tryck i armarna, 200ingarna gick på 2.40-2.45 typ.

Nu för en stund sen körde jag 5x4min zon 6 på arm+benskapelsen med 4 min vila, de första 3 på 350watt, sen 355 och 365watt på de två sista. Extremiteterna lite halvsega men fullt tillräckliga för att  maxa ut allt vad hjärta och lungor heter. Imorgon distansdag.

ANNONS
Av Filip - 1 mars 2009 18:45

Kollade precis in resultaten från Barcelona marathon och såg att min träningskompis Henke Jaensson blev bäste svensk på 2.48 Pers med 9 minuter! Hoppas han unnar sig både en och två bärs ikväll...


Av Filip - 1 mars 2009 13:18

Sprang ett fint långpass i Nackareservatet med Lelle imorse. Båda två var slitna efter mycket träning och det gick inte i något rekordtempo direkt. Termometern stod på minus 14 vid 6-tiden och det skulle varit en kalasdag för att åka lite skidor. 2h 24min fick vi ihop, snittpuls 137 men benen var ganska mosiga mot slutet.


Som vanligt snackade vi en hel del om träning och Lelle kläckte ur sig kommentaren att: "Vi lurar egentligen bara oss själva när vi tränar så lite som vi gör". Lelle hade tittat i sin träningsdagbok och hittat ett linjärt samband mellan träningsmängd och prestation och tyckte att våra mesiga simpass på 4000m 5 ggr i veckan bara räckte en viss bit, vill man bli bättre måste man träna mer. "Kolla bara på en sån som Lisa Nordén, hon kan träna hon!" Är nog böjd att hålla med.


Angående Lisa N så är hon nog den triathlet i Sverige som har bäst koll på läget just nu. Allt från kost till träning och prylar verkar minutiöst genomtänkt. Träningen är så hård att det gör ont att bara läsa om den ibland.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se