Direktlänk till inlägg 2 maj 2009

Saucony Duathlon

Av Filip - 2 maj 2009 16:30

Ok med 2 avklarade säsongspremiärer och en livspremiär på en dag. Den första säsongspremiären var att det var första rundan på tempohojjen idag, det var också tävlingspremiär och som grädde på moset livspremiär på att växla med cykelskorna redan inklippta på pedalerna precis som de stora pojkarna.


Sträckorna var något udda 5.3km löp + 20km cykel + 2.65km löp. Lite väl mycket dieseltruckarkänsla i början och jag hade svårt att hitta det där snabba steget. Växlade in i T1 som 5a med Henke som en igel i ryggen. Tappade i vanlig ordning en massa tid och växlade ut som 8a...


Sen var det bara att trampa så mycket jag kunde och efter en knapp halvtimme låg jag 4a och sen var det dax för växling igen ;-( Kramp i vaderna, för hårt knuta skor och en tappad cykel så losade jag 25-30 sek på Johan Sandberg som växlade om mig. Status Q på sista löpningen och i mål som 5a. Tid 60.13 minuter. Dave var stark idag och visade att han visst det kan springa (förra helgen är nu glömd) och kom 2a. Swanen ganska ohotad etta som vanligt. Ok säsongspremiär. Inte mer.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dave

2 maj 2009 18:27

Lär dig VÄXLA!! Herregud Filip!! Har sitter du å analyserar watt och dina mitokondrier å skit, å så kan du inte göra ens en halvhygglig växling!! Observera att jag säger detta för ditt eget bästa! Be lelle visa dig hur du växlar bra, han kan sånt!

 
Ingen bild

floppis

2 maj 2009 20:46

Najs med lite tävling kan jag tänka, bra bra. Å du och Bajs-Björn kan säkert öva växlingar ihop, han hängde typ 4-5 minuter i vxlzonen i Kalmar förra året...

 
Ingen bild

Filip

3 maj 2009 08:11

Dave: Visst, söndagarnas långpass utgår, istället kör vi 2 timmar av och på med skor och hjälm hemma i din lägenhet! OK? Tisdagar våtdräktsavdragning; 4st 12 minutare med 2 min vila. Har hört att det finns något som heter "strip-aerobics" måste vara fullt med triathleter där varje pass?

Tack för hjälpen med hjul och slang. Peace.

 
Snorkfröken

Snorkfröken

3 maj 2009 15:46

Ni kämpade på grymt bra! Och jag som debuterade som supporter/ coach och stod och spanade in alla vid transitions, tyckte det var grymt spännande tävling.

http://snorkfrokens.blogspot.com

 
Ingen bild

Filip

3 maj 2009 16:03

Snorkfröken: Visst var det du som påminde mig om att det låg ett skohorn brevid mig när jag misärväxlade efter cyklingen??? Eller hörde jag i syne?

 
Snorkfröken

Snorkfröken

3 maj 2009 17:22

Njä, inte vad jag kommer ihåg. Däremot försökte jag klappa och hejja på alla, då jag tyckte att publiken var så tyst...

http://snorkfrokens.blogspot.com

 
Ingen bild

Dave

3 maj 2009 17:41

En jämförelse som du kanske förstår din toker? Du behöver ju för faan inte kunna samtliga elektron förflyttningar i citronsyra cykeln, utan bara att mitokondrien är en del av cellen. Vi pratar om att du tränar i EN timme, EN gång, så kan du växlingar, varför jag var ganska förvånad att du inte lagt ner denna timme för att lära dig detta.

 
Ingen bild

Filip

3 maj 2009 20:45

Dave: "Du behöver bara kunna att mitokondrien är en del av cellen". Yeah, that's pretty much all there is to it...

Snorkfröken: Hejningar och klapp uppmuntras alltid! Då var det någon annan vänlig själ som upplös mig om skohornet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se