Direktlänk till inlägg 13 maj 2009

Tillstånd av konsten

Av Filip - 13 maj 2009 21:43

Träningen flyter på. Skippade simningen idag då jag kände mig ganska rånbögmördad* i axlarna efter tisdagens simpass. Istället 7 mil på tempohästen innan jobbet. Tyvärr knäckte jag ett av armstöden så 90% av sträckan blev on the hoods. En något sval nordanvind fick mig att trampa på lite hårdare än tänkt för att hålla värmen.


 Sen följde en hel dag på labbet med "mina tjejer", dvs mitokondrierna. Mitokondrierna ärvs helt maternalt via x-kromosomen så dom är alltså tjejer och dom uppför sig så också, även om man gör allt som man ska så kan det gå hur snett som helst om det är fel dag :-)


Seneftermiddagen spenderades på Stadion med musketören Lelle (som bara är såååå smal allså) och Bambi. Efter en evighetslång väntan på att Bambi skulle bli klar med skippingtrippinghälgången, sätta fast ett suddgummi mellan tårna och tejpa allt som satt löst så satte vi igång. En exakt upprepning av förra veckans pass, 11x300m med 2 min vila men idag snittades de upp på 48.1sek Känns som en bra idé att chocka kroppen från all aerob träning med lite syraintervaller. Det brukar ta några dagar innan man får tillbaka studsen i steget men när man väl superkompenserat så brukar man känna sig riktigt stark i alla farter.


* Fotnot. LillKötta har lärt mig att detta är det värsta av alla våldsbrott men även ett adjektiv som målande beskriver hur man känner sig efter vissa träningspass.


 
ANNONS
 
Micke Selvin

Micke Selvin

14 maj 2009 11:57

Vilket sammanträffande. Jag drog också sönder mitt armstöd häromdagen. Men bättre på träning än på tävling :)

http://www.mickeselvin.se

 
Katarina

Katarina

14 maj 2009 20:28

Kan du inte be Bambi börja blogga, eller hon bloggar kanske redan?
Det skulle vara kul att läsa hennes bekskrivning av dig!

Stressa inte dina "tjejer".

http://www.cykelmygg.se

 
Alf

Alf

14 maj 2009 21:24

Bambi gnällde lite om dig idag att hennes knäsmärta berodde på att hon inte fick värma upp ordentligt.

Hörde också att du, i din vana trogen, sprang regressivt.

Kommentarer?

http://alf.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Filip

14 maj 2009 21:42

Micke: Profile Carbon hette mitt styre. Kan bli svårt att få tag i reservdelar känns det som. Får plocka fram gaffatejpen.

Katarina: Näe, hon bloggar inte men hon har nog ett och annat att säga om mina träningsrutiner ändå. Tur att äldst bestämmer!

 
Ingen bild

Filip

14 maj 2009 21:45

Alf: Knappast att knäsmärtan kom av för lite uppvärmning! 45 minuter borde räcka tycker man. Kanske förslitningsskada av alla benpendlingar och stretchövningar?

 
Ingen bild

Filip

14 maj 2009 21:49

Alf: Regressivt? Aldrig! Gick som en klocka på 48 blankt typ. Lelle ville dra en när dom spelade "Love hurts" i högtalarna och han blev så ivrig att han la den på 45 höga. Annars jämn fart.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se