Direktlänk till inlägg 26 maj 2009

Svag vecka men på väg uppåt

Av Filip - 26 maj 2009 16:40

Det aningen bristfälliga bloggandet beror delvis på att jag efter mitt förra inlägg där jag cyklade 14 mil drabbades av någon form av kraftmässig frikoppling. Det blev en dålig träningsvecka men innehöll ändå några ljusglimtar:


  • LillKötta gjorde en comeback på tävlingsbanan efter ett väldigt långt uppehåll. Jag har tjatat på honom tusen ggr att ställa upp i något lopp men bara fått "Nej, för fan, aldrig i livet" som svar. När däremot syrran ringde och frågade om han ville springa Tolvanloppet blev svaret något chockerande "Ja, det skulle vara trevligt". Jag blev lite konfunderad över vad han hade i kikaren men han berättade inget förrän vi stod på starlinjen, då sa han "det enda jag bryr mig om idag är att slå dig". Tyvärr kunde jag inte bjuda så mycket motstånd för dagen. 100 kilos mannen kontrollerade mig från kilometer 2 och in i mål. Löjligt branta backar på den banan kan jag säga!

  • Daves bröllop på lördagen. 95% av stans triathleter var samlade. Det bästa var att det var en lucka mellan avslutningen på vigseln och innan festen började. Direkt när vi kom ut ur kyrkan rusade Antti och Henke i full fart mot Eriksdalsbadet för att klämma in ett simpass. En ganska nöjd Henke som dök upp på festen och förmedlade att han fått in 3000m enarmssimning (han har skadat ena armbågen, därav detta alternativa simsätt).

  • Det var fri sprit i baren vilket ledde till att Lelle och jag hamnade i en spiral av sämre och sämre uppförande men vi lyckades lämna festen i så pass god tid att vi inte blev av med tävlingslicensen iaf. Antti agerade nykter finne (sub 2.0 promille i blodet) och höll oss hårt i örat.

  • Med starten på den nya veckan så svarade kroppen fint igen. Körde ett OK simpass om 5000m igår följt av långpass löpning på  kvällen med 10km på 39.30 som inspirerande inslag.

Utöver det så har jag gjort lite formtester nu när det bara är en månad kvar till IM-Frankrike. Simningen ser bra ut och jag ligger en bra bit före mina tider från förra året, ca 3 sek/snabbare/100m för att vara exakt. Det stora frågetecknet är dock hur jag kan simma i öppet vatten vilket inte alls fungerade förra sommaren. Löpningen funkar också bra i de farter som är relevanta för HIM och IM (4.00-4.30/km). Har spetsat till den muskulära uthålligheten en aning med vinterns och vårens djävulska långpass. FATmax och aerob tröskel ca 5 sek/km bättre än någonsin. Saknar dock spets och har lite problem att springa snabbare än 3.30/km, men vem bryr  sig? Cyklingen däremot ligger jag efter i, 9 watt sämre än förra årets (och livets) toppnotering. Jag är ungefär i samma form nu som i Kalmar i fjol kan man säga. Det finns nog inga genvägar här, Long Hard Distance är det som gäller.


 
ANNONS
 
Ingen bild

greven

27 maj 2009 10:27

Fan jag tycker lillkötta börjat böga till sig lite med halvlångt hår när man kollar på filmen från loppet. Han har väl inte börjat plugga filosofi och blivit en mjuk mysare igen?

 
Ingen bild

filip

28 maj 2009 17:47

Greven: Jo, han sitter med nedrullade persienner och äter marsipanbakelser och läser Kafka hela dagarna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se