Direktlänk till inlägg 29 maj 2009

Om jag vore en eld

Av Filip - 29 maj 2009 11:07

Det är märkligt hur väl förekomsten av Stålmannen i mina drömmar korrelerar med min träningsmängd. Dvs ju mer och hårdare jag tränar desto oftare dyker Stålmannen upp i mina nattliga drömmar. En viss drömtydare här bland läsarna föreslog att Stålmannen representerar mitt överjag vilket inte känns som en helt avlägsen tanke. Jag har dock problem med själva tolkningen av budskapet. I natt t.ex så var jag ute och sprang i skogarna runt Fersjön hemma i Kallinge där jag är uppväxt. Jag sprang otroligt fort men Stålmannen flög brevid och försökte övertala mig att flyga istället. Hur jag en försökte så lyckades jag inte flyga men jag tog ändå ett par 15 meterssprång upp till trädtoppsnivå men det imponerade inte på Stålis. Ofta är det så här drömmarna utspelar sig, Stålmannen visar sig, gör någon form av show-off, försöker få mig att göra likadant och sen sticker han.  


Träningen går framåt. Var ute på Ekerö och cyklade med Lelle, fick in ett antal bra mil i tempoposition och hög snittfart. Jag fick en oroväckande energidipp mitt i det passet, inom loppet av ett par minuter rann all kraft ur mig och jag tänkte typ "inte en meter till". Men Lelle plockade fram förbjudet energitillskott ur fickan och bara någon minut senare så var jag lika pigg som innan. Kolhydrater I love.


Har simmat på  morgonen alla dagar denna veckan, känns som jag hittat en ny stabil nivå där jag kan hålla hyggliga tider utan att braka genom någon gång. Dock aldrig den där riktiga toppkänslan. Ett undantag var gårdagens VO2maxpass där den gamla hjärtrusningen kom och störde lite. Plötsligt när jag gjorde en vändning så kände jag hur pulsen skenade iväg och syran byggdes upp i kroppen, försökte sansa mig lite och få ner pulsen men det kändes så pass kass att jag fick avbryta passet där. Annars kan jag tillägga att min nya våtdräkt är superbra, vi snackar 5-6 sek snabbare / 100m jämfört med simning i bara skinnet. Det dåliga vattenläget blir som bortblåst. Hoppas hoppas att det funkar lika bra i öppet vatten. 
ANNONS
 
Micke Selvin

Micke Selvin

29 maj 2009 11:37

Knepet med att lyckas i öppet vatten är framför allt att man lyckas ställa sig i rätt startgrupp. Simma fritt=bra. Slåss=mindre bra. Du har ju kapaciteten (och utrustningen) men det är bara halva grejen. Ett insidertips är väl att ställa sig längst fram i den grupp med något sämre tid än vad man räknar med.

http://www.mickeselvin.se

 
Ingen bild

Pejlort

29 maj 2009 12:11

Du kommer inte ihåg om Stålmannen, var blek, lång och småfet? Jag har nämligen passerat Fersjön 2 gånger denna veckan i flygande fart!

 
Fredrika

Fredrika

29 maj 2009 13:02

Stålmannen. Det är ju underbart. Närmare Iron Man går ju inte att komma. Du har ju direktlänk till enduranceolympen för sjuttsiken! :D

http://gullfot.blogspot.com

 
Ingen bild

Filip

29 maj 2009 13:07

Micke: Bra tips. Jag brukar nog slåss lite väl mycket och sen brukar jag ställa mig längst fram i den grupp som simmar snabbare än jag... Dålig kombo kansle?

Pejlort: Fan vad avundsjuk jag blir på dig som får springa på de behagliga stigarna där ute. Inga problem att skilja dig från Stålmannen, skulle väl vara tightsen jag skulle kunna ta miste på isåfall.

 
Ingen bild

greven

29 maj 2009 15:35

en solklar tolkning är att stålmannen bara är Lillkötta i blå-röd pyjamas.

 
Ingen bild

Härdfeldt

29 maj 2009 17:38

Jag har precis samma problem med simningen. Har alltid kunna hålla en hyfsat nivå på träning i bassäng men i öppet vatten suger jag. Sedan har man placerat sig i starten efter hur man tror sig prestera, vilket brukar sluta med omkörningsfil på både höger om vänster sida om mig. Ofta stannar jag och kräks lite också men då brukar folk hålla avstånd i allafall.

 
drömtydaren

drömtydaren

30 maj 2009 13:09

Budskap? Varför tror du att han måste ha ett budskap? Glöm inte att stålmannen är en del av dig. Budskapet om du nu vill kalla det så verkar vara att tala om för dig att vad du än gör så är det inte gott nog. OK, (du) kan springa fort och så, men JAG kan flyga. Du måste bli bättre Filip, till och med bättre än vad som är fysiologiskt möjligt, och när du blivit så bra, ja då måste du bli ännu bättre! Det är vad stålmannen säger.

http://bloggen.lundintriathlon.com

 
Ingen bild

Filip

31 maj 2009 12:33

Härdfeldt: Ja, vi är nog inte ensamma om det problemet. Bra tips att kräkas :-)

Lundin: Men va fasen ÄR överjaget egentligen. Freud och Jung är så pårökt flummiga så jag får svårt att ta till mig de där teorierna.

 
Ingen bild

Lundin

2 juni 2009 15:18

Överjaget är ett teoretiskt begrepp som Freud myntade. Inte speciellt flummigt överhuvud taget egentligen: det är den psykiska instans som bär upp och implementerar de internaliserade samhällsnormerna; vad man får och inte får, vad man bör och inte bör. I ditt fall representeras en aspekt av överjaget tydligen av stålmannen i ditt drömliv. Stålmannen är konkret, överjaget som sagt ett teoretiskt begrepp. Fråga vad stålmannen betyder istället? Men det är ju egentligen så uppenbart så att det är löjligt...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se