Direktlänk till inlägg 30 maj 2009

Friluftsdag

Av Filip - 30 maj 2009 19:55

Sent igårkväll fick jag det glädjande beskedet att triathlonkompisen Stefan Sjöodjuret blivit sjuk och därmed gav bort sin startplats i Stockholm marathon till mig! Jag är såklart skeptisk till att mangla en hård mara 4 veckor innan en Ironman eftersom en mara oundvikligen leder till bajsben i minst 10 dagar. Planen var därför att springa halva sträckan som pacehjälp åt Antti, som skulle göra 2.50-2.55 med negativa splits, för att sen kliva av och åka hem. För att ändå göra det till en utmaning så cyklade Ö till Ö-Nisse (a.k.a Kicken, a.k.a Attackdykarn, a.k.a Doktor Svensson) en sväng på förmiddagen. Fina nästan exakt 17 mil på nästan exakt 5 timmar fick vi till. Hade passet varit en timme kortare skulle jag kalla det ett behagligt pass men vi blev líte suddiga i kanterna sista biten. Detta följdes av en isglass och sen ner till Östermalms IP för start. En viss trängsel i starten och ganska påtaglig värme, men vårt tempo på runt 4.10/km kändes verkligen som en jordnöt i parken. Antti som är fruktansvärt gammal fick hela tiden säga åt mig att lugna ner mig vilket visade sig vara ett smart drag. Tickade av kilometrarna en efter en och stannade klok som en uggla efter halvmaran på 1.27.25 Antti pannbenade in en sista halva på 1.25 och fick alltså 2.52 Bra gjort av ett så gammalt skrälle.


Ganska trevligt att förlägga off-bike löpningen till en sån här tävling med sportdryck och duschar placerade lite överallt. En riktig folkpest som Antti uttryckte det.


Trots cyklingen kändes detta ganska lugnt men samtidigt får man full respekt för vilket otäckt tjockt pannben som krävs för att springa sub-3h på en IM-mara. Det är liksom den totala summan av alla dåligheter man gjort under en hel dag som gör att det typ störtomöjligt att hålla farten uppe sista 2 milen av en IM. Det har absolut inget med kondition att göra men är liksom bara så äckligt skitjobbigt att springa där med skvalpig mage och nedkissade tajts så man inte vet var man ska ta vägen. Om man ändå vore Stålmannen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se