Alla inlägg under maj 2009

Av Filip - 10 maj 2009 22:02

Namnet på rubriken är tydligen ett riktigt ord. Fick själv läsa det 3-4 ggr innan jag fattade vad det stod.


Uppdateringarna här har varit bristfälliga och det är endast ett tecken på att tiden varit ond mot mig och bloggandet är en av de första sakerna som stryks från agendan. Sen är det inte lika roligt att blogga om man inte har saker att vara sarkastisk/ironisk över heller. Någon kommentator trodde jag råkat ut för en våtvästvecka men huvedajävlamig, sånt är jag förskonad från sen jag lärde mig tillämpa FFF-teorin.


Har faktiskt gjort en uppsjö av pass som innefattat hela registret från ett halvbonkat, kallt långpass löpning i regn med Lelle i lördags (uppstigning 05.20), till en beer-mile på Daves svensexa: 4x400m med en starköls vila efter varje varv. Min tid blev 7.40, vinnare blev Antti. Någon som är förvånad? Jag var nära att komma ikapp en spyende/ulkande Dave i sista kurvan men han ökade när han fick syn på mig...


Precisen hemkommen från ett cykelpass som går in på karriärens topp-3 där jag snittade 38.2 km/h med 134 i snittpuls. Ensam och inte helt oblåsigt. Dessutom tog jag av och på skor och hjälm på parkeringsplatsen här utanför i 20 minuter. Det som i triathletmun kallas växlingsträning. Bjöd snusarna på moped på ett gott skratt.


Nämnas bör också ett intervallpass med Bambi om 11x300m med 2 min vila (snitt 48.6) på Stadion. Det där är nära maxfart för mig och syran känns mer och mer obehaglig för var gång jag kör ett sånt pass. Bambi lyckades sin vana trogen jobba upp en nervositet inför passet som strök den tunna linjen till ett nervsammanbrott innan jag tvingade henne att börja passet. Gick ju bra ju! Världens bästa farthållare utsågs jag till då alla 300ingar gick i registret 48.3-49.1 Tjejen är typ 23 år gammal och värmer upp längre än en 38-årig bulgarisk höjdhoppare. Nästa gång får hon fan börja passet 2 timmar innan mig och skicka ett sms när hon töjt ut varenda muskel så den är 3 ggr så lång som den borde vara. Själv gillar jag 10min jogg, blåsa ut en klick snor genom vardera näsborre och sen på't.

ANNONS
Av Filip - 3 maj 2009 20:26

Min f.d Ö till Ö-kompis Roger Aquaman har gästat huvudstaden i helgen. Söndagsmorgonen gick således i simningens tecken. 4000m skulle avverkas och vi fick designa set om tusen meter växelvis. Jag valde hela tiden långa, raka serier sammansatt simning med kort vila för att trötta ut den mer sprintiga Aquamannen, han å sin sida valde teknikövningar från helvetet. Vad sägs om spegelvänd medley t.ex:  Använd "fel" benkick till simsättet du simmar, typ bröstsimkick till fjärilsarmar. Neuronerna brann hela tiden. Totalt sett blev det ett bra pass då Ying (tekniktrams) och Yang (blue collar) går ganska bra ihop.


Kvällens tänkta långpass över 32km i zon 2 fick strykas då jag har rejält ont i vaderna från gårdagens tävling och kramp i T2. Passet ersattes med mer välgörande:

2.5km uppjogg

3x1150m backstudslöpning i Hammarbybacken, zon 5. Jogg ner som vila.

1km jogg

15x300m, 1 min vila, zon 6-7, snitt 52.7 sek

2km jogg

8x100m sprint i väldigt brant backe, hasa ner som vila

2km hemjoggANNONS
Av Filip - 2 maj 2009 16:30

Ok med 2 avklarade säsongspremiärer och en livspremiär på en dag. Den första säsongspremiären var att det var första rundan på tempohojjen idag, det var också tävlingspremiär och som grädde på moset livspremiär på att växla med cykelskorna redan inklippta på pedalerna precis som de stora pojkarna.


Sträckorna var något udda 5.3km löp + 20km cykel + 2.65km löp. Lite väl mycket dieseltruckarkänsla i början och jag hade svårt att hitta det där snabba steget. Växlade in i T1 som 5a med Henke som en igel i ryggen. Tappade i vanlig ordning en massa tid och växlade ut som 8a...


Sen var det bara att trampa så mycket jag kunde och efter en knapp halvtimme låg jag 4a och sen var det dax för växling igen ;-( Kramp i vaderna, för hårt knuta skor och en tappad cykel så losade jag 25-30 sek på Johan Sandberg som växlade om mig. Status Q på sista löpningen och i mål som 5a. Tid 60.13 minuter. Dave var stark idag och visade att han visst det kan springa (förra helgen är nu glömd) och kom 2a. Swanen ganska ohotad etta som vanligt. Ok säsongspremiär. Inte mer.

Av Filip - 1 maj 2009 15:55

Latexslangar är skit. Har wastat alla de 4 slangar jag har hemma i ett försök att montera ihop tempojonnen inför morgondagens duathlontävling. Nu är alla slangar slut och cykelaffärerna är stängda. Har redan varit hos Dave och lånat en ventilförlängare, slipat bort ev ojämnheter från fälgkanten, varit extremt varsam vid monteringen, pumpat upp 0.5 psi först och masserat däcket etc etc etc. Vad gör jag nu?? 

Av Filip - 1 maj 2009 12:17

Av Filip - 1 maj 2009 07:18

Idag fick jag en ordentlig sovmorgon ända till 6.30, nästan så man får liggsår efter en sån monstersömn. När jag kollar ut genom fönstret är det är klarblå himmel, nästa helt vindstilla och SMHI lovar behagliga temperaturer. Kaffet är klart och Love är pigg som en kalv nyss utsläppt på grönbete. Vad dagen har att bjuda på vet jag inte än men en distansrunda på cykeln, picknick i parken och besök av kompis är redan inbokat.


Igår simmade vi 90(?)x25m på morgonen start 30sek. Det blev cockfight mellan mig och Dave som dumt nog började tävla. Trodde jag hade honom under kontroll men underskattade honom på några av de sista viktiga 25orna så han vann. 4 dagar med mycket och högintensiv simning har satt sina spår i axlarnas glykogenlager.


På kvällen ett lite kortare tröskelpass i löpning; 8x1000m, med 100m joggvila. Började försiktigt på 3.37 och ökade ner mot 3.27 på sista. Pulsen låg (155-160) hela vägen, ett tecken på viss slitenhet eller god form välj själva.


Har fått tag i en receptbok med "rawfoodmat" som är överraskande gott och mättande. Rawfood är alltså vegansk mat som inte upphettats eller behandlats. Middagen bestod av papayafiléer på ett ton ruccola med valnötter, dadlar och en senapsvinägrett. Det lät först som en konstig fruktsallad men jag var proppmätt efteråt. Efterrätten var hallon med "grädde" gjord på enbart cashewnötter och päron med lite vaniljstång i. Lite Blondinbellavarning på att fota maten man äter så ni får hålla till godo med orden.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se